maanantai 24. lokakuuta 2011

Punainen tonnikala-tomaattipiirakka


Appivanhemmat viettivät syntymäpäiviään tässä pari viikkoa sitten, mutta me päästiin käymään vasta tänä viikonloppuna. Tuliaisina vietiin suolainen piirakka. Mie haluan suolaiseen piirakkaan ohuen pohjan ja muutakin makua kuin munamaidon, ja tämä täytti kriteerit erinomaisesti.


HELPPO TONNIKALA-TOMAATTIPIIRAKKA

Puoli paketillista (kolme levyä) kaupan pakastevoitaikinaa

1 sipuli
2 purkkia tonnikalahiutaleita
1 ½ dl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
1 ½ rkl yrttimaustetta (esim. Italian yrtit)
2 tl mustapippurirouhetta
(valkosipulijauhetta)
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta

100 g kirsikkatomaatteja

 Hienonna sipuli ja kypsennä pannulla hetki. Lisää muut ainekset (valuta tonnikala) ja sekoita hyvin. 

Voitele kevyesti ja jauhota irtoreunainen kakkuvuoka. Revi puolitoista taikinalevyä pienemmiksi ja tee niistä painelemalla vuokaan piirakan pohja. Leikkaa loput levyistä suikaleiksi ja painele ne vuoan reunoille piirakan reunoiksi (n. 5 cm korkeiksi). Kaada täyte vuokaan. 
Leikkaa kirsikkatomaatteja puoliksi ja asettele täytteen päälle. 

Paista 200 -asteisessa uunissa n. 30 min tai kunnes täyte on hyytynyt myös keskeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!