keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Punertava vuohenjuusto-tortillavuoka

Tortillavuoka on ollut meidän talouden vakiotarjottavaa ruokavieraille. Se on pomminvarmaa, nopeatekoista ja muunneltavaa: olen laittanut vuokaan esimerkiksi kanaa ja sinhomejuustoa, jauhelihaa ja chiliä, halloumia ja paprikaa, vaikka mitä. Viime viikonloppuna saimme vieraita, jotka eivät vielä olleet tortillavuokaan tutustuneet, ja kokeilin tällä kertaa jauhelihaa ja uutta suosikkiraaka-ainettani, vuohenjuustoa. Hyvää oli!

Kun vuoka tulee uunista, niin sen kannattaa antaa levätä hetki, jotta maut tasoittuvat. Kaikkein parasta vuoka on illanistujaisten jälkeisenä päivänä uudelleenlämmityttynä, mutta harvemmin sitä on jäänyt sinne asti...  


VUOHENJUUSTO-TORTILLAVUOKA

400g jauhelihaa
n. 160 g vuohenjuustoa
3 tomaattia
2 sipulia
1 paprika
2 dl tomaattimurskaa
Valinnaisia mausteita: itse käytin aromisuolaa, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta ja mustapippurirouhetta
Öljyä paistamiseen

8 tortillaa

n. 2 dl juustoraastetta
Purkki kermaa

Pilko sipuli pieneksi ja paista pannulla jauhelihan kanssa. Pilko tomaatit ja paprikat vähän reilummiksi kuutioiksi ja lisää pannulle. Lisää mausteet ja noin kolmasosa vuohenjuustosta pilkottuna. Kippaa joukkoon tomaattimurska ja hauduttele hetki. 

Leikkaa tortillat kolmeen osaan ja tee niistä pieniä rullia (ks. kuvat). Tämä on toki täysin vapaavalintaista, voit myös latoa tortillasiivuja ja täytettä vuorotellen vuokaan lasagnetyyppisesti. 


 Kaada vuoan pohjalle hiukan kastiketta ja lado rullat pystyyn vuokaan. Jaa täyte rullien sisälle.

Lohko vuohenjuusto reiluiksi paloiksi ja jaa rullien päälle. 


Ripottele päälle juustoraaste ja kruunaa komeus kermalla.


Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä tovi ennen tarjoilua. 

4 kommenttia:

  1. Tää on kiva idea :) Tään tätä vähän muunneltuna tänään

    VastaaPoista
  2. Tää on meillä lemppariruokaa, mies ei varmaan muuta söisikään jos saisi itse päättää. :D Toivottavasti maistuu sielläkin!

    VastaaPoista
  3. Hyvältä maistui :) Mie laitoin vuohenjuuston sijaan domyati-salaattijuustoa (sattu olemaan iso paketti jääkaapissa) ja meiltä puuttu paprika, mutta toimi silti hyvin

    VastaaPoista
  4. Tuohon voi kyllä laittaa vaikka mitä, miekin olen tehnyt tuota kanasta, jauhelihasta ja tonnikalasta ja muutkin täytteet ovat olleet suurinpiirtein sitä, mitä kaapista on löytynyt. :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!