tiistai 25. lokakuuta 2011

Tahdon matkalle!

Tein joskus listan paikoista, joissa haluaisin käydä. Viikonloppuna puhuttiin miehen kanssa, että koska meidän tulot on niin huimat (tai sitten ei), voisi alkaa matkustella enemmän: siitä me ollaan kuitenkin haaveiltu venytellessämme penniä kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin suuntiin. Heittäydyttiin niin hurjiksi, että oli puhetta jo jatkuvasta matkavakuutuksestakin. 

Eli nyt pitäisi sitten vain aloittaa. Mie tahtoisin käydä... 

 • Egyptissä katsomassa pyramideja
 • Lontoossa  leikkimässä totaalista turistia
 • Islannissa lillumassa kuumassa lähteessä 
 • Kiinassa tallailemassa Kiinan muurilla ja katsomassa Kiellettyä kaupunkia
 • New Yorkissa ihmettelemässä pilvenpiirtäjiä
 • Thaimaassa loikomassa palmun alla
 • Pariisissa henkäilemässä Eiffel-tornissa ja Louvressa 
 • Berliinissä muurimuseossa ja DDR-museossa (olen käynyt Berliinissä kerran, mutta paljon jäi vielä näkemättä)  
 • Pietarissa tutustumassa Eremitaasiin 
 • Istanbulissa katsomassa turkkilaista suurkaupunkia 
 • Lapissa katsomassa tuntureita (ja mahdollisesti myös vaeltamassa) 
Missään järjestyksessähän nämä matkakohteet eivät ole, koska kuka ihme näitä nyt osaisi paremmuusjärjestykseen laittaa. Ehkä nämä pitäisikin laittaa hintajärjestykseen ja aloittaa halvimmasta: New Yorkin reissu säästöbudjetillakin tekisi lompakkoon paljon suuremman loven kuin viikonloppu Lontoossa tai Berliinissä.

Mutta jostainhan se olisi aloitettava. Olen hiukan vertaillut Pariisin hotelleja, ja alan nyt kallistua siihen, että ehkäpä seuraava reissu voisi suuntautua sinne? Alle 26-vuotiaana museot ja muut nähtävyydet tulisivat vielä aika edullisiksikin: Pariisissa ymmärretään köyhää nuorisoa, alle 26-vuotiaat EU:ssa asuvat nuoret pääsevät moniin nähtävyyksiin ilmaiseksi, esimerkiksi Louvreen, Riemukaareen ja Panthéoniin. Ja käveleminen ja kaupungin ihastelu ovat tietysti myös ilmaista huvia.
Kuvat: weheartit.com

5 kommenttia:

 1. Ai että, sullahan on aivan ihana blogi!

  Olen monesta matkakohteesta samaa mieltä, siis samoista syistä noita paikkoja haluaisin nähdä! Ihana pikku loma teilläkin tiedossa, itse pohdin Pariisin ja Lontoon välillä tuon meidän matkan kanssa =D

  VastaaPoista
 2. Elina, näin haluan uskoa!

  Minna, oi kiitos kehuista! :) Meilläkin olivat vaihtoehtoina Lontoo ja Pariisi, toinen nyt ja toinen ilmeisesti toukokuussa. Jotenkin ihmeellisesti kuvittelin (!!) että Pariisin ehtisi Lontoota paremmin nähdä parissa päivässä, pelkään pahoin, että olin ihan väärässä. :D

  VastaaPoista
 3. hihi, no ainakin on sitten hyvä syy mennä joskus takaisin jos jää jotain näkemättä ;)

  totuus taitaa olla että kumpaakaan ei ehdi nähdä parissa päivässä... :D

  VastaaPoista
 4. Sillä ajatuksella tässä on elettävä, että nyt katsotaan jotain ihan rauhassa ja sitten tullaan katsomaan lisää myöhemmin. :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!