lauantai 15. lokakuuta 2011

Tummat (ja uskomattoman helpot) suklaasydänmuffinit


Kartan reseptejä, joissa täytyy vaahdottaa, vaivata tai kohottaa: miun kärsivällisyys ei riitä sellaisiin, joten tuloksena on taattu epäonnistuminen. Jotta mahdolliset, tulevat lapseni eivät joutuisi kasvamaan pelkillä kakuilla ja pipareilla, olen näppärästi saanut mieheni innostumaan sämpylöiden, leipien ja pullien leipomisesta ja hän onkin siinä haka: reseptien millintarkka noudattaminen ja erilaiset työvaiheet ilmeisesti sopivat insinööreille...



Tässä siis resepti todella herkullisiin muffineihin. Vein näitä töihin, ja (älyttömän helpon) koristelun vuoksi olen nyt maailmanluokan jauhopeukalon maineessa:

SUKLAASYDÄNMUFFINIT
(12 kappaletta isoja muffineja)

3,5 dl jauhoja
2 dl sokeria
3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
2 rkl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria

2 munaa
1 dl maitoa tai kermaa
1 dl kahvia
100g sulaa voita tai margariinia 

200 g suklaata  (itse käytin tummaa suklaata, mutta kaikki käy, myös useampi eri sortti) 

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää sekaan munat, maito, kahvi sekä voi ja sekoita hyvin. Voitele silikonivuoat kevyesti (paperivuokien ystävät voivat varmasti käyttää myös niitä, mutta itse olen todennut silikonivuoat toimivammiksi) ja jaa taikina vuokiin. Laita aina kaksi suklaapalaa vastakkain ja aseta ne keskelle taikinaa. Suklaapalat sulavat sitten uunissa ja tekevät muffinien pohjalle "suklaayllätyksen".

Paista muffineja 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Koristelu

n. 3 rkl voita/margariinia
50 g suklaata pienittynä
1 rkl kaakaojauhetta (esim. O´Boy, itse käytin cappuccino-jauhetta)
1 rkl sokeria
n. 1 dl maustamatonta jogurttia 

Nonparelleja
Sulata voi kattilassa. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää suklaa, sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää kaakaojauhe ja sokeri, sekoita taas. Lisää maustamatonta jogurttia sen verran, että saat kuorrutuksesta tulee haluamasi paksuista (itse jätin aika paksuksi, että syöminen olisi siistimpää).

Jaa kuorrute lusikalla jäähtyneiden muffinien päälle keoiksi - tässä voi käyttää myös taiteellisia lahjoja, mutta ihan keko riittää. Ripottele päälle nonparelleja ja säilytä jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!