sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Uskomattoman helppo ja mehevä porkkanakakku


Pidän kovasti porkkanakakusta, mutta miun kakuista on aina tullut jotenkin kuivahkoja ja niiden teko on vaatinut älyttömiä ponnistuksia.  Kun appivanhemmat olivat tulossa perävaunun kanssa kuljettelemaan meille puutarhakalustoa, käski omatunto kattaa pöytään jotain muutakin kuin kaupan pipareita ja pakasteelta maistuvaa pullaa.

Onneksi Google on keksitty! Löysin erään blogin kautta Kotivinkki-lehdessä alun perin olleen porkkanakakun ohjeen, ja tämä oli paitsi helppoa, myös äärettömän hyvää ja mehevää: johtuu varmaankin ananasmurskasta.

Onnistumisestani innostuneena "taiteilin" vielä lakkamehusta ja tomusokerista + lakritsikastikkeesta porkkanoita kakun päälle. Ehkä tämä(kin) olisi ollut tyylikkäämpi, jos en olisi edes yrittänyt.


HELPPO JA MEHEVÄ PORKKANAKAKKU

1 dl hasselpähkinärouhe
5 dl hienojakoista porkkanaraastetta

1 dl ananasmurskaa

2 dl öljyä

3 munaa

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

3 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia
 

Kuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

Voitele ja jauhota irtoreunainen kakkuvuoka. 

Raasta porkkanat, sekoita joukkoon pähkinärouhe, ananasmurska, öljy ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä porkkanaraasteseokseen. Sekoita hyvin. 

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 -asteessa noin tunti.

Anna kakun jäähtyä hyvin. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kakun pinnalle.  Koristeet vapaavalintaisia mutta eivät tosiaankaan pakollisia.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!