tiistai 4. lokakuuta 2011

Vihertävät chili-pinaattimuffinit


Kävin viime viikolla kirjastossa ja tapojeni vastaisesti lainasin myös palautusvaunussa lojuneen keittokirjan: Kuppikakut ja muffinit - yli 100 helppoa ja maistuvaa reseptiä kuvineen.
Loistava kirja!

Meillä on miehen kanssa kaapeissa yleensä hyvin rajallinen raaka-ainevalikoima. Tämä kirja olikin aivan mahtava, kun yli sadan ohjeen joukosta löytyi sellainen, johon meilläkin (melkein) oli tarpeet. Kananmunan korvasin soijajauholla ja oliiviöljyn ihan rypsiöljyllä, ja chilin ystävänä lorautin taikinan sekaan vähän voimakkaampaakin chilikastiketta. Lopputuloksena oli (ihme kyllä) täydellisesti kohonneita, ihanan pehmeitä ja hiukan lämpöisiä muffineja. Palveluksena maailmalle laitan tähän kuitenkin ihan kirjassa olleen ohjeen, jos joku toinen on miua järkevämpi ja haluaa noudattaa reseptejä:



CHILI-PINAATTIMUFFINIT

375g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
30g pinaattia
1 pieni sipuli, hienoksi paloiteltuna
1/2 tl suolaa
1/2 tl chilijauhetta
1 kananmuna
3 rkl Thai Sweet Chili -kastiketta
125 ml oliiviöljyä
375 ml maitoa
3 rkl seesaminsiemeniä 

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Voitele muffinipelti tai käytä paperivuokia (tai silikonivuokia). 

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin isossa kulhossa. Lisää pinaatti, sipuli, suola ja chilijauhe. Sekoita hyvin. Tee taikinan keskelle syvennys.

Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, chilikastike, oliiviöljy ja maito.

Kaada seos syvennykseen ja sekoita varovasti.

Jaa taikina vuokiin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. 

Kypsennä 25 minuuttia kunnes muffinien keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. 

Jäähdytä muffinipellillä viisi minuuttia, irroita sitten vuuasta ja anna muffinien jäähtyä huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!