lauantai 26. marraskuuta 2011

Matkahaaste

Kopsin Minnalta tämän haasteen matkakohteista. Ainahan se on mielessä, loma!

Joulukuisen Pariisin reissun lisäksi on muuten toinenkin matka varattu, lähdetään loppukeväällä miehen, miun äidin ja siskojen ja siskon poikaystävän  kanssa Rodokselle. Mie olen aiemmin käynyt Kreetalla, mutta miehelle saadaan Rodoksesta ihan uusi maa plakkariin.

Ikimuistoisin kohde tähän mennessä

Voi voi, niitä on paljon. On kauhean vaikeaa valita vain yksi, mutta suurimman vaikutuksen teki Puolassa Auschwitzin keskitysleiri. Puolassa oli myös Wieliczkan suolakaivos, ja syvällä maan alla loistavat kristallivalot ja varsinkin takaisin maanpinnalle nousu rämisevällä puuhissillä, hurhaa vauhria, jäivät mieleen.
Hauskin matkamuisto
Hauskoja hetkiäkin on ollut todella paljon, monessa maassa. Kaikilla reissuilla on aina ollut todella hauskaa, kiitos matkaseuran ja tietysti oman asenteenkin: ei sitä tarvitse mennä kotikaupungin keskustaa kauemmas, kun voi jo olla oikein hauskaa ja rentouttavaa.

Yksittäinen hauska kokemus oli ainakin häämatkalla Turkin Sidessä, kun hotellin valokuvaaja vei meidät valokuvausretkelle, ja räpsi meistä varmaan satoja kuvia monessa eri paikassa. Eipä ollut tullut aiemmin sellaista koettua! Miulla kun on vielä kuvaajakammokin, onneksi uskaltauduin mukaan.
Upein luontokohde, jossa olet käynyt tai haluaisit käydä 
 
Düdenin putoukset Alanyassa olivat hieno nähtävyys. Putousten lisäksi oli kiva viettää aikaa putouksia ympäröivässä puistossa, jossa oli paljon pieniä kojuja ja turkkilaisia perheitä viettämässä iltapäivää.
Paras ranta, jolla olet ollut

Turkin Sidessä on monta upeaa rantaa! Olen käynyt Sidessä kahdesti, ja ensimmäinen loma lojuttiin aina aamupäivisin No Name Beachilla.  Ranta oli pitkä ja leveä, hienoa hiekkaa, ja sieltä löytyi pieniä simpukoita ja veden hiomia saviruukun palasia. Siden rantojen jälkeen olenkin sitten aina ollut hiukan pettynyt muiden etelän kohteiden rantoihin.

  
Kohde, johon et ihastunut

Bulgarian Kultahietikko. Lähdettiin viime kesänä miehen kanssa hetken mielijohteesta halvalla johonkin lämpimään, ja päätettiin kokeilla Bulgariaa, koska sinne pääsi oikeana päivänä, hyvään hintaan ja oltiin kuultu, että siellä on hyvää ruokaa ja halpoja ostoksia. Ja totta, siellä oli hyvää ruokaa ja edullisia ostoksia, kaiken rihkaman joukosta löytyi myös hyvälaatuista tavaraa (esim. Varnan ostosreissulta).

Reissussa ei varsinaisesti ollut mitään vikaa, kaikki meni oikein hyvin. Kahtena viimeisenä lomapäivänä vain oltiin jo ihan kotiinlähtökypsiä: kaikki oli nähty. Oltiin tietysti etukäteenkin tiedetty, ettei Kultahietikolla ole mitään aitoa, vaan se on rakennettu vain turisteja varten - odotukset eivät siis valmiiksikaan olleet kovin korkealla, mutta jotain jäi puuttumaan. En sitten tiedä, että mitä.

Tulimme siihen tulokseen, että Bulgariaan voisi lähteä joskus uudestaan jollain isolla porukalla, jos muut osaanottajat sinne välttämättä hinkuvat. Kahdestaan meillä ei ole sinne enää kiinnostusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!