sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Pomminvarmat sämpylät

Mie pidän leipomisesta ja ruuanlaitosta, mutta leipien, pullien ja sämpylöiden leipomisen jätän suosiolla miehelle. Hän leipoo mielettömän hyviä sämpylöitä ja patonkeja - toiset tuntuvat olevan synnynnäisiä jauhopeukaloita. Itse olen siihen puuhaan liian malttamaton, ja leivonkin yleensä ainoastaan sellaista, mitä ei tarvitse kohottaa. Nämä sämpylät tosin miekin olen saanut onnistumaan, ne kun ovat nimensä mukaisesti pomminvarmoja.

En muista, mistä olen alunperin löytänyt tämän reseptin, googlettamallakin se löytyy useammasta blogista.



POMMINVARMAT SÄMPYLÄT
(n. 16 kpl)

5 dl maitoa
50 g hiivaa
50 g voita
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
n. 10-12 dl jauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon (tai jos käytät kuivahiivaa, lisää se jauhoihin). Lisää maitoon suola ja sokeri. Alusta joukkoon suurin osa jauhoista (ja mahd. kuivahiiva). Sulata rasva pehmeäksi ja lisää se taikinaan. Lisää loput jauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä leivinliinan alla ainakin puoli tuntia.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle ja vaivaa se kimmoisaksi. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota pellillä parikymmentä minuuttia leivinliinan alla. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 10 - 15 min.

2 kommenttia:

  1. Leivoin varmaankin elämäni parhaimmat sämpylät..kiitos ohjeesta! Laitoin vehnäjauhoja ja kaurahiutaleita ja käytin kuivahiivaa. Koostumus ja maku nami nami.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että maistuivat! :) Nämä ovat meidänkin vakiosämpylöitä.

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!