tiistai 15. marraskuuta 2011

Sinihome-suppilovahverokeitto


Tämä suppilovahverokeitto on hyvää! Olen joskus aiemmin tehnyt ihan "perus" suppilovahverokeittoa, mutta tähän tuli hiukan erikoisemmin myös sinihomejuustoa ja tomaattisosetta. En yleensä erityisemmin välitä sienistä, mutta tämän keiton loppuminen harmitti.

SINIHOME-SUPPILOVAHVEROKEITTO 
1 litra tuoreita suppilovahveroita (tai 2-3 dl pakastettuja)
vähän voita tai margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
n. 1 l lihalientä (kuutioista)
2 rkl tomaattisosetta
1 1/2 dl kermaa
n. 50 g sinihomejuustoa
n. 1 tl sitruunamehua 
pippuria maun mukaan
Paloittele sienet.

Pane voinokare paksupohjaiseen kattilaan. Lisää sienet ja keitä niitä kokoon muutama minuutti. Lisää rasvaa tarvittaessa.

Lisää vehnäjauho ripotellen ja sekoita. Lisää lihaliemi vähitellen, hyvin sekoittaen. 

Mausta tomaattisoseella, sinihomejuustoa ja ripauksella pippuria. Tarkista maku. Keitä noin kymmenen minuuttia.

Mausta lopuksi sitruunamehulla ja kermalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!