perjantai 2. joulukuuta 2011

Jouluinen juustokakku


Vein keskiviikkona töihin kakkua sen kunniaksi, että koeaikani päättyi. Sain tietää keväällä, että saan vakituisen paikan, mutta en "uskaltanut" tuoda kakkua, ennen kuin olisin oikeasti aloittanut toimessani. Ja kun vakituinen työsuhde sitten alkoi elokuussa, jäi kakku loman takia tuomatta. No, paremoi myöhään kuin ei milloinkaan.

Kakku on vaalea glögikakku, jonka ohjeen bongasin Belle Baie -blogista. Kakku onnistui tällaiselta amatööriltäkin loistavasti (marsipaanikoristeluista ei kyllä oikein voi sanoa samaa), ja tämä oli todella hyvää! Pitää kutsua kahvivieraita, että saisi tehdä tätä kotiinkin.



JOULUINEN JUUSTOKAKKU 

Pohja 
200 g piparkakkuja 
75 g voita

Murusta piparit pieneksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä aineet ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.

Täyte 
5 liivatetta 
400 g maustamatonta tuorejuustoa 
250 g omena-kanelimarmeladia 
4 dl kermaa 
1/2 - 1 dl sokeria (maun mukaan) 
1 dl vaaleaa glögiä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita tuorejuusto ja omena-kanelimarmeladi. Lisää sokeri kermaan ja vatkaa kuohkeaksi.
Kiehauta glögi ja lisää siihen lionneet liivatteet. Sekoita hyvin. 
Anna glögin hieman jäähtyä ja lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. 
Yhdistä lopuksi kerma ja tuorejuustoseos kevyesti nostellen. 
Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!