tiistai 13. joulukuuta 2011

Kasvispyörykät

Joulukuun Yhteishyvissä oli myös pari kasvisreseptiä. Mie olen mieletön kasvispyöryköiden ja -pihvien fani, joten lehden vinkkaamia pyöryköitä piti tietysti kokeilla.

Yhteishyvässä kehotettiin friteeraamaan pyörykät, mutta mie en nyt tällä kertaa totellut vaan paistoin kasvispullat uunissa. Lisäksi miulla oli muista leipomuksista jäänyt pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä), ja viskasin nekin taikinaan.

Pyöryköistä tuli oikein hyviä, aika pehmoisia ja makua oli runsaasti. Mieskin ihasteli, kuinka näissä oli reilusti erilaisia makuja: mies syö kyllä kasvisruokaa jos mie sitä laitan, mutta kyllä siinä kaiken taitonsa saa käyttää, että hänet saa vielä nauttimaankin siitä.

Yhteishyvän kasvispyörykkä -reseptin löytää täältä , mie laitan tähän oman versioni koska muutin alkuperäistä jonkin verran. 


KASVISPYÖRYKÄT 
n. 15 pyörykkää

1 porkkana
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ (pientä) kesäkurpitsaa
1 rkl öljyä
1 prk (400/265 g) kikherneitä
½ tl valkosipulijauhetta
1 tl wasabi-seesam -maustetta tai jotain muuta voimakkaan makuista maustetta
1/2 tl suolaa
3 rkl korppujauhoja
1 kananmuna

(Pinnalle: korppujauhoja)

Raasta kesäkurpitsa hienoksi ja purista siivilässä pois irtoava neste. Kuori ja raasta porkkana ja silppua hienoksi sipuli ja valkosipulinkynsi. 

Kuullota raasteita ja sipuleita hetki paistinpannulla öljyssä.

Sekoita kuullotetut raasteet muihin aineksiin isossa kulhossa. Surauta tasaiseksi sauvasekoittimella tms. 

Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä ja kääntele ne halutessasi kevyesti korppujauhoissa: korppujauhot toimivat lähinnä koristeena, saa niistä pintaan vähän rapeutta.
Paista 225 -asteessa n. 20-25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!