perjantai 23. joulukuuta 2011

Pariisiin, Pariisiin!


Kuva täältä

26. päivä lähtee sitten lento Pariisiin!

Yleensä olen matkakuumeissani jo viikkoja ennen lähtöä, mutta nyt en oikein edes usko, että ollaan lähdössä: kiireiset viikot töissä ja jouluhommat ovat vieneet ajatukset aika tehokkaasti pois matkasta.

Laukut on nyt jotenkuten pakattu (tosin mies ihmettelee, että pärjäänkö oikeasti noin vähäisellä vaatemäärällä) ja passienkin pitäisi olla mukana. Matkaoppaankin pakkasin reppuun, jos sitä joulunpyhinä olisi aikaa syventyä siihen hiukan.

Kuva täältä

Kuva täältä
 Suunnitelmissa on nähdä neljän päivän aikana kaikki perusturistin nähtävyydet: Eiffel-torni, Louvre, Notre Dame, Riemukaari, Sainte-Chapelle ja Champs-Élysées sekä katsella joulutoreja. Ehkä käymme myös Montmartressa ja Sacre Couerissa?

Kuva täältä
Kuva täältä
La Défencessäkin olisi tarkoitus käydä katselemassa hiukan modernimpaa Pariisia: harmi, että siellä joulutori suljetaan jo tuolloin 26. päivä,  emmekä varmaan lähde sinne ensimmäisen päivän iltana.


Kuva täältä
 Meidän hotelli sijaitsee kivenheiton päässä Notre Damesta ja hyvin lähellä RER-asemaa. Liikkumisen pitäisi siis ainakin olla helppoa.

Hiukan epäilyttää, että kuinka pärjäämme ranskalaisten kanssa, kun kumpikaan meistä ei osaa ranskaa paria sanaa enempää. Mie menen ihan lukkoon, jos miun englannin (tai muunkaan kielen) sölkötystä ei ymmärretä, ja olen ymmärtänyt, että ranskalaiset haluaisivat puhua nimenomaan ranskaa eivätkä olisi kovin halukkaita toistamaan sanomaansa ainakaan kauhean montaa kertaa.... No, ei meillä pelätä, ensin yritämme englantia ja sitten kokeilemme ranskan, ruotsin, venäjän, saksan ja suomen selkeällä yhdistelmällä. Näin sitä on pärjätty ennenkin.

2 kommenttia:

  1. hyvin te siellä pärjäätte =) minun matkatavarat ei ole vielä päätynyt paperillekaan asti listaksi, siitä on sit helppo heitellä kamat kassiin..

    koshan sen laukun ehdin pakata? lähtöä edeltävä iltana varmaan... tai ehkä tänä yönä jos innostun :D

    VastaaPoista
  2. Hyvinhän me pärjättiin, vaikka hivenen kyllä epäilin etukäteen. :D

    Ja kokemuksella voin sanoa, että laukun pakkaaminen onnistuu jotenkuten edellisenä iltana, mutta ei enää puoli tuntia ennen suunniteltua lähtöaikaa: paitsi tietysti silloin, jos haluaa jännitystä elämäänsä ja aloittaa lomansa tutustumalla paikallisen tavaratalon päivittäiskosmetiikka-osastoon. :D

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!