torstai 15. joulukuuta 2011

Piparijuustokakku

Tämä on juustokakku ilman liivatetta, eli siis täysin varma onnistumaan. Mie olen tehnyt tätä jo usean vuoden ajan, milloin kauheassa kiireessä, milloin hajamielisenä. Joskus kakku on unohtunut uuniin ja välillä on ollut hirveä kiire saada se sieltä ulos, ja silti tämä on onnistunut aina.

Tällä kertaa (jälleen kerran) melkein unohdin kakun uuniin, ja kun sain sen pöytään asti, ovikello soi ja vieraat olivat jo änkemässä sisään. Kokonaisen kakun kuvaaminen siis jäi, mutta se on kokonaisena sellainen vaaleanruskea kiekko, josta saa viehättävämmän asettelemalla päälle muutaman piparkakun.


PIPARIJUUSTOKAKKU

Pohja:
250 g valmista piparkakkutaikinaa

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl fariinisokeria 
2 munaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Voitele irtopohjavuoan reunat ja laita pohjalle leivonpaperi. Sulata piparkakkutaikina ja painele se pohjalle levyksi, halutessasi voit tehdä pienet reunat. 

Sekoita täytteen ainekset hyvin kulhossa ja kaada pohjalle. 

Paista kakkua uunissa 175 -asteessa n. 45-50 minuuttia. 

Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua. Koristele esim. valmiilla piparkakuilla.

8 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä, eikä liian monimutkaiselta. Taidan kokeilla tässä joku päivä, kun kiireet hellittää :) Jos vaikka veisi tuomisiksi kotipuoleen!

    VastaaPoista
  2. Juu, tämän helpommaksi ei leipominen enää muutu!

    VastaaPoista
  3. oivoi nam nam! missähän välissä tällaisen ehtisi vääntäsemään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi myöhään kun... kokeilin tätä tänään ja ihan maukas kakku oli kyllä :D Sai kehuja.

      Poista
    2. Hahaa, jotenkin aika ihanaa että miulla on täällä yli kolme vuotta vanhoja reseptejä ja että sie olet tietoinen niistä. :D

      Miekin tein melkein-tätä eilen, tosin laktoosittomana, gluteenittomana ja vähäsokerisena.

      Poista
  4. Minna, tän tekoaika on 5 min + paistoaika + jäähdytys, joten ei ihan salkkareiden mainoskatkolla, mutta melkein. :D

    VastaaPoista
  5. Nam! Ajattelin skipata piparien leivonnan tänä vuonna, mutta tämähän voisi olla hyvä korvike.

    VastaaPoista
  6. Suosittelen kyllä lämpimästi! :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!