lauantai 7. tammikuuta 2012

Joulun loppu


Loppiainen oli eilen, mutta annoin joulukoristeiden vielä olla, kun meillä kävi illalla vieraitakin. Tänään sitten ryhdistäydyttiin ja pakattiin pois kuusi ja muut selkästi jouluiset jutut: ikkunoiden papritähdet ja muutama kynttilälyhty saivat vielä jäädä, näin pimeällä säällä tarvitaan valoa.

Hiukan ahdistaa, miun kaksi viikkoa kestänyt loma päättyy maanantaina ja arki alkaa. Tykkään työstäni, mutta kulunut syksy on tullut todella raskas. Omatunto kolkuttaa: olenko tehnyt tarpeeksi kaikkea? Ovatko kaikki asiakkaat ja työkaverit tyytyväisiä? Olenko osannut keskittyä siihen, mikä on tärkeää? Mitä kaikkea nyt kevätkaudella pitäisi tehdä, mihin pitäisi painottaa, ja kuka tarvitsee mitä ja miten paljon. Meidän alaan taitaa kuulua työntekijöiden ainainen, hiukan huono omatunto.

Loman alkessa miun oli tarkoitus tehdä tällä viikolla jotain työjuttujakin, mutta se jäi yhden askartelumallin tekemiseen - varmaankin ihan hyvä näin. Muutama juttu on hiukan muhinut mielessä, jatkan niiden pohtimista sitten ensi viikolla. Olin ihan loman tarpeessa, sillä tämä kahden viikon pätkä oli miun pisin yhtämittainen loma kahteen vuoteen.

Viime viikko meni Pariisissa ja uutta vuotta juhlien, tämän vapaaviikon vietin laitellen ruokaa ja leipoen oikein ajatuksen kanssa, siivoten vaatehuonetta, kirjoittaen blogiin hehtaaripostauksia Pariisin matkasta, vääntäen muutamia korutekeleitä ja ulkoillen. Oli niin ihanaa! Näin myös ystäviä, nukuin päiväunia, polttelin kynttilöitä ja teimme miehen kanssa kivoja pieniä, arkisia juttuja.
 
 Oi loma, olisit voinut jatkua vielä pitempään. Vaatehuoneen lisäksi olisin voinut haluta siivota vielä häkkikomeronkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!