perjantai 6. tammikuuta 2012

Kana-konjakkikastike

Äiti sai joululahjaksi juustokortin, jossa oli myös konjakkituorejuustoa. Meitä oli juustoilla herkuttelemassa porukka, joka ei yleensä nirsoile ja rakastaa juustoja, mutta konjakkituorejuusto jäi kaikilta syömättä, vaikka sitä kokeiltiinkin kaikenlaisten keksien päällä. Se maistui... epämiellyttävälle, muuten en oikein osaa makua kuvailla.

Kuva täältä
Meidän lähtiessä äiti tyrkkäsi meille kassiin lopun tuosta konjakkituorejuustosta. Päätin, että kovin erikoisenmakuinenkin juusto ansaitsee mahdollisuutensa, ja niin meidän perheen kokeellisessa keittiössä valmistui kana-konjakkikastike. Ja se oli hyvää, ainakin jos pitää suolaisen ja makean yhdistelmästä, ja tietysti konjakista. Kirjoittelen sen ohjeen tännekin, niin osaan ehkä tehdä kastiketta joskus uudelleen.




KANA-KONJAKKIKASTIKE

n. 200g kanasuikaleita
valkosipulinkynsi
0,5 tl chilijauhetta
kaksi sipulia
öljyä paistamiseen

0,5 dl punaviiniä  (tai ihan vain vettä)

pippuria
aromisuolaa 
n. 70g konjakkituorejuustoa
2 rkl omenasosetta
2 dl kermaa 

Paista kanasuikaleet kypsiksi öljyssä ja lisää joukkoon murskattu valkosipulinkynsi ja chilijauhe. Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja punaviini/vesi. Sekoittele kunnes sipulit ovat pehmenneet. 

Mausta kanat pippurilla ja aromisuolalla. 

Lisää joukkoo konjakkituorejuusto, omenasose ja kerma. Anna muhia hieman, tarkista maku ja tarjoa pastan kera.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta kastikkeelta! Ehkä joskus uskaltaisi kokeilla :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!