maanantai 16. tammikuuta 2012

Kankaanpainanta kynsilakanpoistoaineella

Miulla ei ole koskaan ollut esiliinaa, en ole muistanut tarvitsevani sellaista kuin juuri sillä hetkellä, kun olen leipoessa yltä päältä jauhojen peitossa. Ennen joulua pääsin töissä lainaamaan työkaverin esiliinaa pipareiden leivontaa varten, ja ai jesta kun se oli kätevä!

Pariisin matkalla harkitsin ostavani Eiffel-tornin ja patongin kuvalla varustetun esiliinan, mutta en sitten ostanut. Miksiköhän en.

Samalla kun ostin Kontista nappeja kaulakoruja varten, ostin myös iloisen keltaisen esiliinan kahdella eurolla. Keltainen on niin äärettömän miehekäs väri, että mies saa joskus lainata tuota.


 Luin Pientä kivaa -blogista, että kynsilakanpoistoaineen avulla voi painaa esimerkiksi tekstiä kankaaseen. Lopputulos ei ehkä kestä kovin paljoa pesemistä, joten näin jälkikäteen ajatellen tämä ei ehkä ollut se fiksuin tapa koristaa esiliinaa. Mutta toisaalta, mie olen pärjännyt ilman esiliinaa yli 24 vuotta, joten ehkä tätäkään ei pestä kovin paljon?


Mietin vaikka minkälaisia esiliinaan sopivia viisauksia, mutta voiton vei jo vuosikymmeniä ihmisiä rauhoittanut Keep calm and carry on/love a corgi/drink more wine jne. viisaus. Oman version tekeminen oli suorastaan lapsellisen helppoa, tämän linkin takana on sivusto, jolla pystyy valitsemaan haluamansa tekstin ja värit ja tulostamaankin sen.

Homma oli helppoa. Mieluisa teksti/kuva tulostetaan peilikuvana ihan tavalliselle paperille mustesuihkutulostimella  ja painetaan kuvioitavaan kankaaseen väripuoli alaspäin. Sitten tekstin päälle tuputellaan kynsilakanpoistoainetta ja hangataan.

 

Olin hiukan skeptinen, mutta kyllä, kynsilakanpoistoaine toimi! Lopputulos olisi kyllä ollut paljon parempi valkoiselle tai hyvin vaalealle kankaalle, keltainenkin oli jo liian tumma. Lisäksi miun tekstissä oli pienempiä kirjaimia, joista tuli lopputuloksessa suttuisen näköisiä, kun reunat levisivät liikaa. Taisin annostella kynsilakanpoistoainetta hiukan liian runsaskätisesti.

Päätin kokeilla kynsilakkatemppuja joskus uudestaan (tyynynpäälliseen?) ja vahvistin kirjaimet kangastussilla. Olin lopputulokseen oikein tyytyväinen ennen näiden kuvien katsomista, nyt kirjaimet näyttävät miun silmään jotenkin huonosti väritetyiltä. Pitänee näyttää essulle hiukan lisää tussia joku ilta.

Mitäs sitten leivottaisiin?

4 kommenttia:

 1. Mitä laitetaan? ;)

  Oivoi, ihan sika hyvä idea ja näppärän näköinen essu tuli :)

  VastaaPoista
 2. Tulostitko tekstin ihan tavalliselle kopiopaperille? Käytitkö laser- vai mustesuihkutulostinta? Mulla heti nousi innostus kokeilla tuota tekniikkaa. :)

  VastaaPoista
 3. Minna, varsin "näppärän" näköistä on meno aina välillä keittössäkin. ;D

  Tilaihme, pitääkin tarkentaa tuohon tekstiin noita ohjeita. Käytin tosiaan ihan tavallista kopiopaperia ja suihkutulostinta. Tulostusjäljeksi valitsin ihan perustulostuksen, mutta jotain muuta (laadukas/valokuva) valitsemalla olisi ehkä saanut väriä vielä paremmin irti? Pitää kokeilla uudestaan joskus.

  VastaaPoista
 4. Yоur height will grow taller if the level of growth hormone
  increаses. Divide 138 inches by two and this will equal 69 inches.
  Since almost anything can be described as either fitness oг
  stretching, you hopefully start to realize how many diffеrent options you arе going to have.


  Here is my web blog; Grow Taller Dynamics Free

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!