lauantai 7. tammikuuta 2012

Koskenlaskija-kasvispiirakka

Reissujen ja uuden vuoden jälkeen meillä käväisi ystäväpariskunta viettämässä saunailtaa.  Hyödynsin tilaisuutta päästä leipomaan yhtä aivan mielettömän hyvää kasvispiirakkaa, jota miun oli tehnyt mieli koko viikon. Saunaillassa tämä oli kahvipöytätarjottavana, ja seuraavana päivänä söimme sitä miehen kanssa salaatin kera lounaaksi.

Olen suolaisten piirakoiden suhteen aika vaativa, syön kyllä kaikkea, mutta todella rasvainen pohja ällöttää. Tämä on mielestäni hyvä kasvispiirakka, koska siinä on vähän rasvattomampi, pitsamainen pohja.



KOSKENLASKIJA-KASVISPIIRAKKA
Ohjeella tulee uunipellillinen kasvispiirakkaa

Pohja:

2 dl vettä
25g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
50g voita sulatettuna
5 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 iso sipuli
2 porkkanaa
3 eriväristä paprikaa
2 rkl voita
1 pkt Koskenlaskija Viherpippuri -sulatejuustoa
2 munaa
1 tl suolaa
2 valkosipulin kynttä tai 2 tl valkosipulirouhetta
1 dl hienonnettua tuoretta tai 2 rkl kuivattua persiljaa

Liota hiiva lämpimään veteen tai jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin. Lisää pohjan muut ainekset ja vauvaa kimmoisaksi. Anna nousta hetken aikaa. 
Taputtele taikina uunipellin kokoiseksi levyksi ja anna kohota. 
Suikaloi kasvikset ja paista niitä voissa pannulla, kunnes ne ovat puolipehmeitä. Lisää kuutioitu juusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää loput ainekset. 

Levitä täyte pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla 250 asteessa 15-20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!