sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Muistoja Pariisista


Nainen ei varmaan voi kertoa käyneensä Pariisissa ilman kysymystä "no, mitä ostit?".

Pariisin hintataso on suht sama kuin Suomessa, joten en nähnyt järkeä lähteä raahaamaan kotiin HM:n ja kumppaneiden perusvaatteita. En myöskään tarvinnut vaatekaapin täydennystä, joten vaatekaupoissa kiertely jäi varsin vähäiseksi. Yhden hieman erikoisemman villatakin ostin viimeisenä aamuna kun kulutimme aamupäivää hotellin kulmilla. Niin, ja käsilaukun - muuta osaan ilmeisesti olla ostamatta, mutta en laukkuja.

Matkamuistoja tarttui mukaan jonkin verran. Ihanin löytö oli vanhantyylinen kartta, johon oli merkitty Pariisin monumentteja: se sai uuden kodin työhuoneen seinältä. Pidän paljon myös pienestä metallikyltistä, jonka ostimme Maisons du Monde -ketjun liikkeestä: meidän brasserie on aina auki. 

Eiffel-tornilta ei voinut välttyä: ostin yhdestä matkamuistokojusta tornin kuvalla varustetun rihkamarannekellon ja keittiöpyyhkeen. Joulukuusen pallon ostimme Panthéonista: saimme ajatuksen kerätä joulupalloja matkakohteistamme, ne olisivat hienoja muistoja vuosienkin päästä. Harmi, ettemme keksineet tätä ensimmäisellä yhteisellä ulkomaanmatkallamme. Saa kyllä nähdä, mitä tästä hankkeesta tulee, koska miun seulan läpäiseviä joulupalloja tuskin aina löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!