tiistai 10. tammikuuta 2012

Rahka-raparperipiirakka

En tiedä, että olinko ajankohtainen vai en tehdessäni tätä piirakkaa perjantaina: raparperipiirakka kuuluu miun mielestä ehdottomasti kesään, kuiviin ja aurinkoisiin päiviin, eikä tällaiseen loskakeliin jota tänä vuonna on myös talveksi kutsuttu.

Kalenterista katsoen tämän piirakan tarjoamisaika oli siis väärä, mutta varmasti moni pakastimenomistaja on miun kanssa samaa mieltä, että nyt on oikein ajankohtaista tehdä raparperipiirakkaa, mansikkakiisseliä ja mustikkarahaa - nyt on jo tammikuu, eikä meidän pakastimeen edelleenkään mahdu paljoa muuta kuin edellisen kesän marjasatoa.

Raperperipiirakka on aina hyvää, ja niin oli tämäkin. Emännän sydäntä lämmitti, kun vieraita ei tarvinnut edes patistaa ottaa lisää, vaan he tekivät niin ihan oma-aloitteisesti, useampaan kertaan.



RAHKA-RAPARPERIPIIRAKKA
Uunipellillinen raparperipiirakkaa

8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250g voita

Pohjataikina:
 2/3 muruseoksesta 
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
noin litra raparperinpaloja
500 g rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
1/3 muruseosta 

Sulata voi ja sekoita pohjan ainekset keskenään. Ota toiseen kulhoon kolmasosa taikinasta, se ripotellaan myöhemmin piirakan päälle.

Lisää jäljelle jääneeseen taikinaan piimä ja kananmuna, sekoita hyvin. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 

Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä piirakkapohjan päälle. Ripottele täytteen päälle muruseos.

Paista uunin keskitasolla 175 -asteessa noin 35 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. hmmm... pakkasta sulattaessa löyty justiinsa noin litra viime kesänä pakastettuja raparperin paloja. Voiskin tekasta tälläsen joku päivä :)

    VastaaPoista
  2. Tää on nyt se aika, kun niitä pakasteen aarteita pitäisi käyttää pois. :P Tää on kyllä hyvää piirakkaa, jos pitää rahkasta ja raparperista.

    VastaaPoista
  3. Sainpas viimeinkin tätä tehtyä ja oli kyllä hyvää :)

    VastaaPoista
  4. Tämä oli ehdottomasti parasta raparperipiirakkaa ikinä! Sain myös ylistävän viestin ystävältä, joka sai pari palaa kotiin vietäväksi. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että maistui! :) Viikonloppuna on aikomuksena leipoa tätä itsekin.

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!