perjantai 17. helmikuuta 2012

DIY kukkavalaisin

Asun yli kahdensadan kilometrin päässä lähimmästä Ikeasta, ja se on ehkä ihan hyvä juttu. Meillä on kotona suht paljon Ikean huonekaluja, mutta meidän koti ei silti (?) näytä Ikea-kodilta, koska kaikkien tunteman Ektorp-sohvan ympärillä on 1950-luvun huonekaluja jne. 
Aina välillä kuitenkin tulee Idea, ja silloin pitäisi päästä Ikeaan. Silloin pääkaupunkiseudulle suuntaavat ystävät ja työkaverit ovat kullanarvoisia. Kerrankin työkaveri toimi miulle Ikea-kuriirina ja ahtoi ystävällisesti täpötäyteen autoonsa yhden ison Melodi-valaisimen

Bongasin nimittäin netistä samoille valaisimille tehdyn tuunauksen, eräs bloggari oli liimaillut kuvun koristeeksi huopaa ja saanut aikaiseksi tällaisia:

Kyseiseen blogiin ja merkintään pääsee tästä.

Idea oli mielettömän kiva ja tietysti halusin kokeilla. Koska miulla ei ollut ylimääräistä huopaa niin päätin hyödyntää hääaskarteluissa oppimaani taitoa tehdä suodatinpussiruusuja. (Linkki videoon jossa niitä askarrellaan itsensä Martha Stewartin kanssa on tässä, *klik*.) Aluksi halusin täyttää koko kuvun ruusuilla, mutta mieheni sanoi tiukan ein ja sain kuulla muutaman kommentin kukkakaupasta ja Prinsessa Ruususesta. Kompromissin tuloksena sain aikaiseksi tällaisen:

 
 


Sain valaisimen ujutettua jopa ruokapöydän yläpuolelle hiukan kriittisestä miehestäni huolimatta, ja tuossahan se on roikkunut nyt melkein vuoden. Keittiö ja olohuone ovat samaa tilaa, ja olen ajatellut ostaa seuraavalla reissulla toisen Melodi-valaisimen olohuoneenkin puolelle,  koska nykyinen ruskea riisipaperivalaisin tuntuu välillä liian hämärältä. Varmaan liimailisin olohuoneenkin valaisimeen edes muutaman paperikukan.

Tässä tuunauksessa on se hyvä puoli, että jos kukat joskus alkavat kyllästyttää, voi ne helposti napsia irti ja valaisimen kupuun voi liimailla jotain muuta. Huopaympyrät voisivat näyttää kivoilta, ja joskus olen leikitellyt ajatuksella jonkinlaisista pienistä kävyistäkin? 

5 kommenttia:

 1. Hauska tuunaus! Tuota ideaa voi tosiaan soveltaa vaikka miten!

  Meilläkään ei ole Ikeaa ihan kotinurkilla, mutta tunnin ajomatkan päässä kuitenkin. Meillä on tosi paljon Ikean kalusteita ja muuta rompetta. Mutta toisaalta - suurimpaan osaan hankinnoista olen ollut hinta-laatusuhteen puolesta tyytyväinen, joten mikäs siinä :) .

  VastaaPoista
 2. Onpa hyvä idea! Tuo voisi sopia meidänkin keittiöön, kun meillä on vaan tavallinen funkkis-pallo. Tuo voisi ehkä valaista enemmän.

  Meillä on nykyään Ikea aika lähellä, mutta meillä ei ole ihan hirveästi sieltä. Valikoiden vain, sillä kyllä sieltäkin saa hyvää laatua. Esimerkiksi meidän keittiön yksi taso on sieltä ja oikein toimiva ja jykevä.

  Ikean viherkasvit on muuten uskomattoman hyviä! Paljon parempia kuin jossain puutarhakaupoissa.

  VastaaPoista
 3. Kähmäräpälä, meilläkin on aika paljon Ikeaa, tosin olen pyrkinyt siihen, ettei huonekaluista ostettaisi niitä kaikkein heiveröisimpiä, vaikka olisivat kuinka halpoja. Ja oikein tyytyväinen olenkin ollut kaikkeen sieltä ostettuun.

  Karkkis, kiitos! Tässä on kyllä hyvä valo. Ja kiitos viherkasvivinkistä, niitä ei ole tullutkaan kokeiltua kun yleensä sieltä palatessa on auto ollut kovin, kovin täynnä. :D

  VastaaPoista
 4. Joo, jonkinnäköistä laaduntarkastusta on pakko tehdä kun ostaa ikealaisia (tai oikeastaan mitä tahansa). Mä olen noudattanut pitkälti sitä filosofiaa, että kalusteet ja tavarat, joihin ei kohdistu erityistä rasitusta vaan jotka lähinnä ovat paikoillaan, saavat olla vähän rimpulampia, mutta esimerkiksi sohva ja tuolit valitaan sitten vähän tarkemmin.

  VastaaPoista
 5. Tuo on ihan totta. Kyllä sitä haluaa, että tavara on paitsi nätti ja halpa, myös käyttökelpoinen. Eikä joiltain tarjoiluastioilta tai taulunkehyksiltä tarvita ihan samanlaista laatua kuin joiltain huonekaluilta.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!