sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Makuuhuoneessa

Miusta blogimaailman parasta antia on mahdollisuus kurkkailla toisten ihmisten koteihin. En kuitenkaan seuraa yhtään sellaista blogia, joka olisi pelkästään sisustusblogi, vaan puolet hauskuudesta on päästä näkemään kuvia sellaisten ihmisten kodeista, jotka kirjoittavat jotain myös itsestään. Silloin koditkin vaikuttavat kiinnostavimmilta ja aidommilta.


Tämän blogin varrella olen esitellyt meidän työhuoneen (joka on jo ehtinyt saada uusia tauluja seinälle ja toiset verhot, mutta on muuten samannäköinen) ja olohuone vilahteli joulun aikaan kuvissa aika usein. Työhuonetta ja olohuonetta on kiva laitella, se on huomattavasti helpompaa kuin muiden huoneiden sisustaminen. Makuuhuoneen miettiminen on miusta ihan kamalaa, mutta yritän nyt kuitenkin olla urhea, ja näyttää teille siitä muutaman kuvan.


Makuuhuone on yläkerrassa, työhuoneen vieressä. Kun muutettiin tähän, päätettiin tehdä tästä hiukan pienemmästä huoneesta makuuhuone, koska sinne tarvitsi mahduttaa vain sänky ja yöpöydät, ja työhuoneeseen taas enemmän tavaraa.

 

 Makuuhuoneen tapetti on tuollainen hiukan hopeanhohtoinen, ja siinä menee hienonhienoja raitoja. Miua olisi miellyttänyt jonkinlainen isokuvioisempi tapetti, mutta mies mieltyi tähän. Nyt en ehkä valitsisi kiiltäväpintaista tapettia, mutta tapetin väri on ollut hyvä: siihen sopivat kaikki meidän verhot ja päiväpeitot (voi kyllä, meillä on useampi päiväpeitto - tosin ei yhtään, joka olisi miusta täydellisen hyvä. Tämä valkoinen on muuten hyvä, mutta rypistyy liian helposti).


Verhot, päiväpeitto ja tyynynpäälliset vaihtuvat aika usein, ja on meillä värejäkin nähty, vaikka nyt meneillään onkin aika mustavalkoinen kausi. Koko ajan tavoitteena on kuitenkin siisteys ja rauhallisuus: en tahdo makuuhuoneeseen paljoa värejä tai kuvioita, enkä myöskään paljon pieniä esineitä tai huonekaluja, joilla ei ole tärkeää käyttötarkoitusta.

Makkarin seinät ovat aika tyhjät, kun en halua taulua tuon aika ison sängynpäädyn yläpuolelle. Sivuseinällä on kaksi taululistaa, jossa pidän verjojen väriin sopivaa, vaihtuvaa taidenäyttelyä. Koirien valokuva tosin on tainnut olla noilla hyllyillä ainakin viimeisen vuoden ajan.

 

Yöpöydät ovat miun lempparit tässä huoneessa. Aluksi en meinannut millään löytää sopivia yöpöytiä, sellaisia, jotka sopisivat sänkyyn mutta eivät olisi liian tårta på tårta, ja vetäisivät sisälleen ainakin jonkin verran tavaraa.

 Nämä lipastot ovat alunperin Ikeasta. Maalasin ne valkoisiksi ja vaihdoin vetimiksi erilaisia, valkoisia posliinivetimiä.  Parasta on, että lipastot todellakin vetävät sisäänsä valtavan vuoren tavaraa: mie olen himolukija, ja miun yöpöydän laatikot ovatkin aina puolillaan kirjaston kirjoja. Mies säilyttää omissa laatikoissaan neljän yliopistovuoden muistiinpanoja.


Yöpöydän valaisimet ovat Pentikistä. Sain ne mieheltä synttärilahjaksi kun olimme molemmat vielä opiskelijoita, ja perustelin kauhisteleville kavereille tyyristen valaisimien ostamista sillä, että nuo ovat ajattomat ja sopivat monenlaiseen sisustukseen kun niistä voi vaihtaa varjostimetkin ja ja ja... Onneksi en valehdellut heille enkä itselleni, valaisimet miellyttävät edelleen. Kattovalaisin sen sijaan ei, mutta en ole löytänyt parempaakaan.


Meidän makuuhuone on miun mielestä ok, ei enempää. Eniten inhottaa se, että meillä ei ole laminaattilattiaa makuuhuoneessa, vaan ainoastaan hyvin, hyvin kulunut muovimatto. Ensi kesänä pitäisi tehdä päätös, että laitammeko laminaatin yläkertaankin vai muutammeko tästä piakkoin pois. Lisäksi olen haaveillut jo vuosia sängystä, jossa olisi vain iso sängynpääty, ei jalkopäätyä ollenkaan. Seuraavaan asuntoon hankitaan varmaankin jenkkisängyt ja sängynpääty, ja sängyn ylle jonkinlainen asetelma isoista tauluista. Ja olen myös ihan kamala, kun haluaisin sitten joskus makuuhuoneeseen television. Ehkä se tappaa kaiken erotiikan ja huonontaa yöunia, mutta tällaisen illantorkun mielestä olisi ihanaa katsella illan elokuvaa tai tv-sarjaa jo valmiiksi sängystä käsin, sen sijaan, että pitäisi raahautua sohvalta vielä riisuuntumaan ja vuoteeseen.

Mitäs mieltä olette, saako telkkarin laittaa makuuhuoneeseen? Kuka tunnustaa, että oman makuukamarin nurkassa sellainen kököttää?

3 kommenttia:

 1. Musta teidän makkari näyttää kivalta! Värimaailma on rauhallinen ja yhtenäinen. Yöpöydät huomasin heti ja ne ovat tosi hienot, samoin lamput. Mäkin haluaisin vaihdella tyynyjä enemmän, mutta olen siihen liian laiska. Ja mun tyynyvalikoima on tosi rajallinen. Yleensä pyydän äidiltä sen vanhoja.

  Minusta tv makkarissa on ihan ok. Ei se olohuonettakaan juuri kaunista. Itse en tosin voisi telkkaria makkariin laittaa, koska nukahtaisin liiankin helposti. :)

  Asutteko muuten vuokralla vai omassa? En muista lukeneeni.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Karkkis! :)

  Ja kiitos telkkarikannustuksesta. :D Pitää pohtia asiaa, ja totta, eihän se töllötin ole missään kovin kaunis..

  Ja noista asumisvaihtoehdoista ei sovellu meihin kumpikaan: nykyinen asunto on ihmeellinen välimuoto, asumisoikeusasunto.

  VastaaPoista
 3. Meillä on vanha, pieni (siis ruudultaan, ei muuten...) putkitelkkari makkarissa, mutta siinä ei kyllä oo edes johdot seinässä :p Haluisin sinne ihan kunnon telkkarin, mut eipä vielä olla ainakaan saatu hommattua..

  Teillä on kaunis makuuhuone :) Meijän makkari on lähinnä epämääränen rojuläjä, jossa on hirveesti Aku Ankkoja ja sänky :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!