lauantai 11. helmikuuta 2012

Sattuu, sattuu

Tässä taloudessa on kovin kipeä meininki. Mies on flunssassa, ja miulla reistaa selkä: eilen aamulla en meinannut päästä ylös sängystä enkä saada housuja jalkaa. Kuitenkin olin lähdössä töihin aina siihen saakka, kun istuin aamukahvilla ja pelkkä istuminenkin alkoi itkettämään. Alaselkä oli mielettömän kipeänä.

Kuva täältä
Lähdin sitten työterveyteen, tai noh, kuumeinen mieheni ajoi miut. Autossa itkin taas, kun en autoon meno sattui, siellä istuminen sattui ja ylös en päässyt omin neuvoin.  Perille päästyä jouduin odottamaan terveydenhoitajelle pääsyä puoli tuntia. Sehän on ihan lyhyt aika, mutta kipeänä se ei todellakaan ole: seisominen oli ihan mahdoton ajatus ja ainoana istuimena oli upottavan pehmeä tuoli - ei lainkaan paras istuin sellaiselle, jolla on selkä kipeänä.

Sain sitten perjantain saikkua, terveydenhoitaja epäili, ettei kyseessä pitäisi olla noidannuoli eikä mikään välilevyynkään liittyvä, vaan enemmän jokin kramppi tai pieni venähdys. Sain käskyn syödä särkylääkkeitä ja ottaa varovaisesti, maanantaina on edessä lääkäri ja tarkemmat tutkimukset, jos en koe olevani työkykyinen.

Miulla ei koskaan aiemmin ole ollut selkä kipeä, ja täähän on ihan kauheaa: jokainen asento kalvaa ainakin jostain, ja kyljet, reidet ja takamus ovat jumissa, kun olen koittanut varoa selkää. Olen koettanut köpötellä varovasti ympäriinsä enkä vain jäädä makaamaan, ja ehkä se elämä tästä voittaa.

Onkos siellä ruudun toisella puolella muita selkäänsä sairastaneita? Saisiko jotain vinkkejä, mielellään muitakin, kuin että "ota buranaa"?

3 kommenttia:

 1. Voi kurjuus :/ . Selkäkipu on tosi rasittava vaiva. Alaselän kivuista mulla ei ole kokemusta, mutta tuosta niska-hartiaseudusta ja yläselästä sitäkin enemmän. Tulehduskipulääkettä ja relaksanttia kannattaa kyllä ottaa ja on hyvä pyrkiä vähän liikkumaan, ettei jämähdä paikalleen, koska yhtäjaksoinen makaaminen ja istuminen ainakin omalla kohdalla pahentaa oloa.

  Toivottavasti pian helpottaa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos sympatioista!

  Nyt alkaa jo helpottamaan, eilen illalla oli aika ikävää ja niin tänäkin aamuna, mutta olo parani hiljalleen, kun lähti varovasti liikkeelle. Ja olen tosiaan köpötellyt ympäriinsä ja tehnyt kaikenlaista pientä, se tosiaan helpottaa. :)

  Toivottavasti tämä päivä nyt toisi selvyyden siitä, että olenko huomenna työkykyinen vai joudunko sinne lääkärille.

  VastaaPoista
 3. voi höh :// mä kokeilisin kuumaa kaurapussia alaselän päälle, se on ainakin itselläni auttanut koviinkin selkäkipuihin =) saman asian varmasti ajaa mikä tahansa lämmin!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!