lauantai 25. helmikuuta 2012

Vuohenjuustopiirakka

Mies vietti syntymäpäiviään torstaina - vasta seuraavana päivänä tajuttiin, että hän sai tänä vuonna uuden julkkissynttärikaiman Ruotsin pikkuprinsessasta. Onnea siis J. ja Estelle!

Kuva täältä
Emme juhlineet synttäitä mitenkään erityisesti, mie annoin paketin, J.:n vanhemmat käväisivät illalla ja mie leivoin mansikka-valkosuklaakakkua, jonka ulkomuotoa häpesin niin syvästi, etten ottanut siitä kuvaa. Kyseessä oli siis suklaakakkupohja, joka oli kostutettu jaffalla ja täytetty mangososeella, valkosuklaalla, mansikalla ja kermalla, ja päällä oli vielä kermaa, mansikkaa ja valkosuklaata. Hyvää oli, tosin oli hiukan hassua tarjota mansikkakakkua tähän aikaan vuodesta, mutta pakkasta pitäisi edelleen saada tyhjemmäksi.

Täytekakun lisäksi tarjolla oli vuohenjuustopiirakkaa, johon sain innoituksen Kähmäräpälän halloumi-pähkinäpiirakasta. Mie olen hölmönä vuohenjuustoon joten vaihdoin halloumin vuohenjuustoon ja jätin pois aurinkokuivatut tomaatit, muuten ohje on molemmissa piirakoissa lähes sama.



VUOHENJUUSTOPIIRAKKA

pohja:
100 g voita tai margariinia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
200 g vuohenjuustoa
50 g saksanpähkinöitä
4 säilöttyä päärynänpuolikasta
2 dl kermaa
2 munaa
mustapippuria
suolaa
(hunajaa)

Sulata voi tai margariini, lisää sekaan tuorejuusto ja sekoita. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet ja lisää voiseokseen. Painele taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. 
Viipaloi vuohenjuusto (tai mene siitä, mistä aita on matalin, ja osta valmiita viipaleita). Rouhi hieman pähkinöitä ja paahda hetki pannulla. Paloittele päärynä. 
Asettele vuohenjuustoviipaleet piirakkapohjan päälle ja lisää päärynä ja pähkinät. Sekoita munat, kerma ja ripaus suolaa ja mustapippuria kevyesti. Kaada piirakan päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. 
(Koristele valmis piirakka halutessasi muutamalla hunajaraidalla) 

3 kommenttia:

  1. Hyvän kuuloiset tarjoilut :) Haluun muuten vinkata, että ainakin täkäläisen prisman irtokarkkihyllystä löytyi niitä polka-karkkeja! Candy Kingin tuotteet siis kyseessä, kannattaa vilkaista :)

    VastaaPoista
  2. Nam! Ei hullumpi sovellus! Pitääpä itsekin joskus kokeilla, vuohenjuusto on ihanaa.

    VastaaPoista
  3. Ankva, oi joi, miun pitää päästä kokeilemaan niitä muffineja! Pitääkin kokeilla Prismasta, mie kävin vain pienemmissä kaupoissa.

    Kähmäräpälä, ei ollut pahaa, ei. :D Voisin varmaan elää pelkällä vuohenjuustolla, ainakin jonkin aikaa.

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!