tiistai 20. maaliskuuta 2012

Jauheliha-punajuuri-vuohenjuustovuoka

Kauhea nimihirvitys tälläkin ruualla. Luulenpa, että otsikon mukaisella hakusanalla ei kukaan koskaan tule tätä ruokaa googlettamaan.

Olen ylpeä siitä, että meillä menee tosi vähän ruokaa roskikseen. Suurimman ongelman tuottavat miun isovanhemmat, joilla on kasvimaa, jonka antimia he avokätisesti kantavat meillekin tänne kaupunkiin. Miusta tuntuisi kamalalta heittää hyviä porkkanoita ja muita kasviksia menemään, joten meidän keittiössä nautitaan välillä ihan uusia ruokia, kun yritin saada nahistumaan uhkaavat porkkanat kavereineen käytettyä johonkin sapuskaan.

Tällä kerralla meillä oli ongelmana muutama punajuuri, ja niitä porkkanoita tosiaan riittää. Tämä oli hyvää, ja punajuurta ruuan seassa yleensä karsastava mieskin tykkäsi kovasti.



JAUHELIHA-PUNAJUURI-VUOHENJUUSTO -VUOKA

400 g jauhelihaa
4 keskikokoista punajuurta
2 porkkanaa
1 iso sipuli
öljyä paistamiseen
suolaa
pippurirouhetta
tinjamia

keitettyä riisiä neljälle
3 dl kermaa
100 g vuohenjuustoa 

Pilko punajuuret, sipuli ja porkkana pieneksi.

Paista jauheliha ja sipuli pannulla öljytilkassa. Lisää punajuuret ja porkkanat ja sekoittele niin kauan, että kasvikset ovat hiukan pehmenneet. (Lisää pannulle tilkka vettä jos ainekset alkavat vaikuttaa liian kuivilta)

Mausta. 

Levitä uunivuoan pohjalle keitetty riisi ja kaada päälle jauhelihaseos. Murusta vuohenjuusto komeuden päälle ja lorauta kerma joukkoon. 

Paista 200 -asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!