perjantai 16. maaliskuuta 2012

Jogurttikanaa ja naanleipää


Tämä resepti on vanha - kokkailin tätä ensimmäisenä opiskelijavuotenani, kun asuin ensimmäistä talvea yksin pienessä yksiössäni, naapureina pelastusarmeijan henkilökuntaa ja pari hevaria. Ah, muistoja! Reseptin olen kirjoittanut ylös nimellä "Kanaa intialaisittain", mutta ei tämä välttämättä ole kovin intalaista: kaikki riippuu kanaan laitettavista mausteista.

Kanasta tulee mausteista, mutta mukavan pehmeää. Suosittelen tekemään lisukkeeksi kurkkuraitaa, se sopii hyvin yhteen kanan kanssa. 

Ja tämähän on taas äärettömän helppo ruoka: ainekset vuokaan, vuoka uuniin ja tadaa!

JOGURTTIKANA

n. 500 g kanaa (esim. kananrintaa)
1-2 rkl öljyä 
mausteita (mitä vain haluat. Itse laitoin kurkumaa, currya, chilijauhetta ja valkosipulijauhetta, kutakin noin teelusikallisen) 
 1½ dl maustamatonta jogurttia
2 rkl sitruunamehua

Pilko kanaa hieman, jos käytät esim. kananrintaa. 

Laita kanapalat lasivuokaan. Lisää öljy ja haluamasi mausteet, sekoita, että mausteet tarttuvat kanoihin.

Kaada kanojen päälle jogurtti ja sitruunamehu.

Paista 220 -asteisessa uunissa noin tunti. 


KURKKURAITA

 ½ kurkku
(tomaattia)
3 dl jogurttia
1 rkl sitruunamehua
hieman valkosipulia

 Pilko kurkku (ja tomaatti) pieneksi. 

Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa.

 NAAN -LEIVÄT

5½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50 g voita
2 dl maitoa
2 dl maustamatonta jogurttia

Sekoita aineet keskenäåän, mutta käytä vain puolet sulateusta voista.

Jaa taikina leivinpaperoidulle pellille kahdeksaan osaan. Taputtele noin puolen sentin paksuisiksi pyörylöiksi. 

Paista 270 -asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia.

Voitele voin lopulla paistamisen jälkeen. 

1 kommentti:

  1. Täältähän nämä ohjeet löytyivät. Ovat tosi helpon kuuloisia, kokeiluun menevät!

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!