maanantai 26. maaliskuuta 2012

Pajunkissoja


Huvitin itseäni askartelemalla pajunoksia pajunkissoineen. Johan se pääsiäinen alkaa kahden viikon päästä, joten en ainakaan tunnusta olevani liian ajoissa.

Pajunkissat ovat ihania, mutta pari vuotta sitten huomasin, ettei mie ja ne ei oikein mahduta samaan tilaan. Siitä syntyi ajatus askarrtella pajunoksia, jotka eivät allergisoi. Nämä myös kestävät vuodesta toiseen, eivät roskaa, ja voihan nämäkin vallan hyvin koristella, jos haluaa. 


PAJUNOKSAT

Tarvitset : 

 • Oksia
 • Liimaa
 • Pumpulia, valkoista huovutusvillaa tms.
 • Ruskeaa kangasta 
 • Sakset
 • Pensselin

Leikkaa oksista kaikkein ohuimmat oksat pois. 

Pyörittele pumpulista tai huovutusvillasta käsiesi välissä pieniä palloja. Liimaa ne oksiin. Pumpulia ei tarvitse lähteä vartavasten ostamaan, itse tein pajunkissat kasvojen puhdistukseen tarkoitettuja vanulappuja repimällä.

Leikkaa kankaasta ohutta nauhaa, niin kuin matonkudetta. Levitä pensselillä liimaa oksaan ja pyöritä kangassuikaleita tiiviisti oksan ympärille. Aina pumpulipallon kohdalla liimaa kangassuikale tiukasti kiinni pumpulipallon alalaitaan: silloin pallo näyttää enemmän pajunkissalta. 

Koristele höyhenillä yms. jos haluat. 

4 kommenttia:

 1. Hauska idea! :D Mulla on kovasti ollut ajatuksena hakea metsästä jotakin oksia maljakkoon, mutten ole vielä saanut aikaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miunkin on jo pitkään pitänyt hakea koivunoksia, mutten ole muistanut niitä valoisaan aikaan. Olisi kiva seurailla hiirenkorvia!

   Poista
 2. Palmusunnuntaihan on jo tällä viikolla eli et oo mitenkään liian aikasessa :) Mie aioin rääkätä Perttiä sen verran, että sisälle tuli pari pajunoksaa, jotka koristellaan Akun kanssa ja Aku saa sit virpoa meijät. Pertti on siis pajulle(kkin) allerginen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Alkuperäinen suunnitelma oli laittaa koristeita esille vasta palmusunnuntaita edeltävänä päivänä, joten siksi miusta kai tuntuu niin aikaiselta. :D

   Oi, Aku on varmasti herttainen pieni virpoja!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!