lauantai 10. maaliskuuta 2012

Risuja


Kai tässä täytyy alkaa luottaa johonkin korkeampaan johdatukseen, kun tielleni sattui silloin vuosia aikaisemmin mies, joka ei pelkää huonekalujen siirtelyä eikä sähkötöitä. Ensiksi mainitusta löytyy työkokemusta, jälkimmäisestä koulutus, joten pienet esteet (kuten painavat huonekalut, johdot ja sokeripalat) eivät ole miun sisustusideoitteni tiellä. Meidän taloudessa tutuksi tullut tilanne on, että mie kuvailen innostuneesti suunnitelmiani ja mies tuijottaa miua silmät pyöreinä. Kauhistun siitä ilmeestä ja kysyn, että eikö miun hienot ideat nyt onnistukaan. "No, pistetään onnistumaan", sanoo mieheni aina.  Samaa sanoo muuten appiukkokin. Ihania miehiä.

(Tässä välissä kävin muuten pohtimaan, että miksi ei ole olemassa miesten päivää, että voisi muistaa näitä omassa elämässä olevia, loistavia miehiä. Noh, onhan sellainen: kansainvälinen miestenpäivä on 19. marraskuuta. Pitääkin laittaa kalenteriin.)


Miehen erityistaidoille tuli meidän viimeviikkoisen sukulointi- ja kirppistenkiertelyreissun tuloksena taas tarvetta.  Eräällä pienemmällä kirppiksellä pysähdyttiin kumpikin keskelle käytävää ja käytiin hiljaisuuden vallassa tuijottamaan muiden valaisinten joukossa roikkuvaa risukasaa. Heti, kun saimme suumme auki, olimme yhteisymmärryksessä siitä, että kyseessä oli nimenomaan meidän risukasamme, joka otettaisiin mukaan, jos se ei maksaisi ihan miljoonaa.

Ja eihän se maksanut. Valaisin ja pari tyynynpäällistä mukaan ja menoksi. Tunti kotiin palaamisen jälkeen valaisin oli jo katossa, ja mie olen taas materialistisen onnellinen. Tätä me haettiin! 



Olen muuten Blogilistalla ilmoittanut blogini yhdeksi avainsanaksi kirpputorit. Kerronpa siis, että valaisin ja järkyttävän halvalla ostetut Finlaysonin koristetyynynpäälliset ovat löytöjä Tervakoskella sijaitsevasta Fiksun Valinnasta. Mehän emme siis asu lähelläkään Tervakoskea, mutta sukuloimisreissulla ajelimme kolmostiellä, josta on helppo poiketa Tervakoskelle. Ja kaikki Puuhaamaassa kävijät ajavat ilmeisesti melkein kirppiksen vierestä?

Fiksun Valinta on pienehkö mutta oikein siisti kirpputori. Pöydissä hintataso oli yleisesti ottaen hyvin kohtuullinen, ja joidenkin myyjien tavaroissa hyvinkin edullinen verrattuna oman kotipaikkakuntani kirppiksiin. Erikoisuutena tällä itsepalvelukirppiksellä myydään myös esimerkiksi kodinkoneita ja polkupyöriä. Meidän vieraillessa kirppiksellä myynnissä oli aika vähän vaatteita (paitsi kirppiksen perällä kokonainen seinällinen kenkiä), eniten tuntui olevan sisustustavaraa, lasten leluja ja koruja - valikoima tietysti vaihtelee sen mukaan, millaisia ihmisiä sattuu sillä hetkellä vuokraamaan pöydän.

Mutta siis, suosittelemme Fiksun Valintaa lämpimästi ja nautimme (meille) uudesta valaisimestamme!

2 kommenttia:

 1. hei mun mielestä toi miestenpäivä nousi joskus viime vuonna ekan kerran jotenkin ylös.. saatan muistaa ihan väärin mut eniveis :)

  ja on sulla ihanat miehet lähelläsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulta meni tosiaan miesten päivä ihan ohi. Pitää muistaa ensi vuonna!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!