lauantai 28. huhtikuuta 2012

Baarijakkaroista sivupöydiksiMukava viikko takana. Äitini piipahti yllätysvisiitille: olin menossa hakemaan autoa korjaamolta (viikon ensimmäinen kiva juttu siis oli, että ex-naapurin vakuutusyhtiö suostui vihdoinkin korjaamaan meidän auton puskurin), kun tutuhko ääni huuteli miun nimeä parkkipaikalta. Toisella puolella Suomea asuva äitini oli ajellut yllätysviisiitille!


Töissäkin oli mukava viikko, ja säät ovat suosineet täällä päin Suomea.

Lisäksi ilahduttaa, että olen / ollaan saatu valmiiksi tai ainakin hyvälle alulle aika monta keskeneräistä projektia.  Yksi kivoimmista oli vanhojen baarijakkaroiden tuunaaminen sivupöydiksi terassille.

Jakkarat niin kuin vieraamme ne muistavat

Baarijakkarathan olivat jo valmiiksi hiukan tuunaillut: olin tehnyt niihin päällisin ja pehmusteen itse. Meillä oli pienoisia epäilyksiä jakkaroiden tukevuudesta jo alunperin, ja käytössä ne äkkiä muuttuivatkin tosi huteriksi ja mies kieltäytyi jo istumastakin niillä. Olin jo heittämässä tuoleja roskikseen, mutta viimeiseen asti yritin keksiä niille uusiokäyttöä. Sitten keksin, että hiukan tukea lisäämällä jakkaroista voisi vielä saada ihan kelvolliset sivupöydät terassille, koska meidän nykyistä terassin sivupöydästä oli tulossa jotain ihan muuta...

Jakkarat ja alahylly

Mies teki appiukolta saadusta laudankappaleesta alahyllyt jakkaroihin, ja ne tukevoituivatkin huimasti. Laudankappaleen kiinnittäminen tukipuihin oli tämän projektin jännin vaihe, mutta onnistui kuitenkin pienillä nauloilla.

Miun hommaksi jäi jakkaroiden maalaaminen. Olen jo vähän kyllästynyt maalaamaan pelkällä mustalla ja valkoisella, joten päätin kerrankin räväyttää ja valitsin tuoleihin/sivupöytiin oikein iloisen sinisen. Tällaiset siis! Tukevalta vaikuttavat, en voi olla kuin tyytyväinen.


Valmiiksi tulivat myös äidin pihakalusteisiin ompelemat uudet päälliset ja miehen tekemä terassin säleikkö. Pihalla olisi vielä vaikka mitä kevätpuuhaa, mutta kelpaa tuolla terassilla jo hiukan istuskellakin.

2 kommenttia:

  1. Ihanat tuli! Tykkään:)
    Mie äsken seisoin pihalla ja huomasin kuin paljon siellä oisi tehtävää.. Jos ensi viikolla!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos. :) Miekin tykkään, väri on kivan pirtsakka.

    Se on kyllä jännä, miten pieneltäkin pihalta löytää kauheasti tekemistä. Onneksi noin pienessä mittakaavassa kaikenlainen pihallavärkkäily tuntuu kivalta. :D

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!