sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Pienet suolaiset piiraat


Vieraat soittivat, että olisivat ovella tunnin päästä. Kääk. Pakkasessa oli pullaa, mutta halusin tarjota jotain suolaistakin. Klassiseen tapaan jääkaapissa ei ollut paljoa muuta kuin ihan perusainekset. Mielessä kävi jo ihan peruspitsa, mutta kokeilin sitten ankvan ricottapiiraiden taikinaa ja kehittelin jääkaapin antimista jonkinlaiset täytteet. Hyvin tuntuivat maistuvan, ja näihinhän voi tosiaan kehitellä täytteeksi ihan mitä vaan.


PIENET SUOLAISET PIIRAAT
12 kappaletta

Piiraiden pohja:

100g voita
2,5dl grahamjauhoja
1 muna
2rkl vettä
(voita ja korppujauhoja vuokien voiteluun)

Täyte:

1 dl juustoraastetta
1 muna
0,5 dl maitoa 
puolikas paprika pilkottuna
n. 1 dl silputtua kinkkua ja meetwurstia
2 rkl pestoa
2 rkl tomaattimurskaa


Voitele ja korppujauhota muffinnipellin kolot tai sipaise voita silikonisiin muffinivuokiin. 

Nypi jauhot ja voi ja sekoita niihin nopeasti muna ja vesi. Laita vuokiin pieni taikinapallo ja painele se jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. 

Sekoita täytteen ainekset ja jaa vuokiin. 

 Paista 200 asteessa n. 25-30 min.

3 kommenttia:

  1. Heips!

    Rakastan kaikenlaisia pieniä suolaisia piiraita ja oikein kerään näitä reseptejä. Kiitos kun jaoit reseptin.

    Satunnainen lukija

    VastaaPoista
  2. Ihania reseptejä siulla aina! Tääkin pääsee kyllä niin monen muun kanssa testattavien listalle! Miullaki on niin usein kaapissa vaan perusjutut, että saakin käyttää rutkasti mielikuvitusta satunaisiin yllätystekeleisiin;)

    VastaaPoista
  3. Satunnainen lukija, olepa hyvä. :) Kiitos blogivierailusta!

    Amma, no kiitos kiitos. :D Meillä menee kahdella aikuisella ruokaa sen verran vähän, ettei niitä leipomatarvikkeita turhaan pidetä jääkaapissa vanhenemassa. Leipomiset pitäisi siis yrittää suunnitella etukäteen, eikä se onnistu melkein ikinä..

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!