maanantai 2. huhtikuuta 2012

Suomi-kirppis, Lappeenranta

Suomi-kirppis sijaitsee Lappeerannan Leirissä, ihan Prisman vieressä.

Kirpputori on iso itsepalvelukirpputori. Kirppiksellä on itsepalvelupöytiä ja myymälän etuosassa on jonkin verran pysyvää tavaraa, mm. Kiinasta tuotuja sukkahousuja, kenkiä ja matkalaukkuja.

Kirppiksen hintataso on keskitasoa. Tavaraa on laidasta laitaan: joukossa on muutamia kantismyyjien pöytiä, joissa tavara ei koskaan vaihdu, mutta kirppiksellä käy kyllä kauppa vilkkaasti ja kirppiksen pöydät ovat kysyttyjä. Valtaosa myytävästä tavarasta on ok -kuntoisia vaatteita ja kodin sisustustavaraakin on aika paljon. Lastenvaatteita on myynnissä jonkin verran, mutta ne myös katoavat pöydistä nopeasti: kirppiksellä käy paljon venäläisiä turisteja, jotka saattavat ostaa valtavia määriä lastenvaatteita kerralla.

 En sitten tiedä, että ajattelevatko jotkut Suomi-kirppiksellä (ja muillakin Lappeenrannan kirppiksillä) tavaroitaan kauppaavat, että "kyllä ne venäläiset tämänkin ostaa" raahatessaan kirpputorille joskus aikamoistakin romua. Ikävä sanoa, mutta mielestäni Lappeenrannan kirpputorien tavarat ovat yleensä hinnakkaampia ja huonokuntoisempia kuin lähempänä pääkaupunkiseutua olevilla kirppiksillä, ja kirpputorit ovat muutenkin epäsiistemmän oloisia.

Mutta vaikka tässä purnausta tulikin, niin Suomi-kirppis on mielestäni kuitenkin "ihan hyvä" kirpputori: olen tehnyt sieltä hyviä löytöjä ja eräs tuttuni on saanut siellä kaupaksi omaisuuttaan hyvällä menestyksellä jo pariin otteeseen. Jos sattuu asioimaan Lappeenrannan Prismassa, niin Suomi-kirppiksellä ja vieressä olevalla Eurokirppiksellä kannattaa aina välillä piipahtaa. 


Jk. Ai niin, varoituksen sananen kirppiksen parkkipaikasta: parkkipaikka on vilkas eikä parkkiruutuja ole kovin selkeästi merkitty. Autoaan ei siis välttämättä kannata jättää aivan kirppiksen oven eteen eikä ainakaan keskelle parkkipaikkaa, koska pariinkin otteeseen olen päässyt todistamaan, kuinka autoja parkkeerataan parkkipaikalle väärin ja keskelle parkkista jää sitten autoja jumiin. Tarkkuutta siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!