keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Key Lime Pie

Ah, vappu! Olin tänä vuonna ihan vapputunnelmissa: töissä pukeduin onnessani leppäkertuksi ja vappuaattona ohjelmassa oli vappuisia ruokia, kuten nakkeja, perunasalaattia ja muuta simppeliä. Vappupäivänä saimme taas kavereita kylään ja päätin kokeilla jotain uutta tarjottavaa, kun vapaapäivän myötä kerta oli aikaa kokeiluun.

Karkkis jakoi ihanan värikkäässä (olenkohan käyttänyt tätä kuvausta joskus aiemminkin...?) blogissaan Key lime pien ohjeen, ja marengin ja limetin yhdistelmä kuulosti aivan ihanalta. Ja miun mielestä limepiirakka kuulosti oikein sopivalta vappupöydän tarjottavalta!

Lisäksi kahvipöydässä oli tarjolla piirakasta yli jääneitä marenkeja ja rahkapullaa. Haaveilin kotitekoisista munkeista, mutten kuitenkaan alkanut niiden paistoon. Ehkä ensi vuonna sitten...?

Piirakka oli aivan ihanaa, todella helppotekoista ja onnistui loistavasti! Kiitokset vain Karkkikselle ohjeen jakamisesta. :) Myös marengit olivat parhaita, joita olen koskaan itse tehnyt.

Toivottavasti kaikilla oli oikein mukava vappu! :) Nyt jaksaa taas vähän aikaa puurtaa arkea.


KEY LIME PIE

Pohja:
½ pakettia digestivejä
n. 75 g margariinia tai voita

Täyte:

4 limetin mehu (1 dl)
2 tl raastettua limetin kuorta
4 munankeltuaista
1 purkki kondensoitua maitoa


Marenkikuorrute (+ marenkeja):

4 munanvalkuaista
2,5 dl sokeria 

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murenna keksit, sulata rasva ja sekoita. Painele vuoan pohjalle.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Säästä molemmat.

Yhdistä keltuaiset ja kondensoitu maito. Lisää limetin mehu ja kuoriraaste.

Kaada massa vuokaan ja tasoita ripeästi (massa saattaa jähmettyä). 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Vaahdon tulee pysyä muodossaan, jos siitä tekee kekoja.

Laita marenkimassaa pursotinpussiin tai muovipussiin, johon olet tehnyt pursotusreiän. Pursota marenki kakun päälle.

Paista kakku 225 asteessa n. 15 min. (Jos marenki uhkaa ruskistua liikaa, laita vuoan päälle hetkeksi leivinpaperi) 

Pursota loput marengit uunipellille ja paista 150 asteessa n. 25 minuuttia. Marenkien kuuluu jäädä sisältä hieman tahmeiksi. 

5 kommenttia:

  1. Kauniita marenkeja ja piirakka myös! Hauskaa miten jokaisella on vähän erilainen pursotuskäsiala, niin piirakat näyttää aina erilaisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, miusta on aina tuntunut, että miua vaivaa pursotuskäsialattomuus kun jälki on aika onnetonta. :-D No, harjoitus tehnee mestarin tässäkin.

      Poista
    2. Hih, miusta on aina tuntunut, että miua vaivaa pursotuskäsialattomuus kun jälki on aika onnetonta. :-D No, harjoitus tehnee mestarin tässäkin.

      Poista
  2. Tuo resepti täytyy laittaa ylös:)!

    Ehkä ens vuonna miekin pääsen pukeutumaan töihin! Miulla oottas MinniHiiren pinkit korvat jotka 2v sitten Disneylandista naamiaisia ajatellen Suomeen toin:) Nyt meillä riitti hulinaa niin paljon ettei edes pienesti mietitty mitään ns ylimääräisiä.

    Kuinka sie toteutit leppäkerttu asun? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä, oli tosi hyvää piirakkaa. :)

      Miulla oli musta panta ja siinä piipunrassista tuntosarvet. Ja sitten selässä oli töistä lainatut siivet, eli punainen istuintyyny, johon oli kiinnitetty mustia pisteitä ja henkselit. :D

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!