tiistai 15. toukokuuta 2012

Marjasorbetti

Blogissa on nyt ollut hiukan hiljainen viikko. Arkielämässä on nyt ollut varsin kiireistä: on ollut erilaisia päättäjäisiä ja pippaloita, äitejäkin piti juhlia, töitä on ollut kotiinkin saakka kannettavaksi ja aurinkoisesta kevätsäästäkin on pitänyt nauttia välillä.

Meidän pakastimessa on (edelleen...) aikamoisen paljon marjoja, ja yritän innokkaasti saada ne käytettyä ennen kesää. Muutamaan otteeseen on tullut tehtyä maailman helpointa marjasorbettia, jota tein tällä kertaa vadelmista. Mustaviinimarjatkin sopivat oikein hyvin.MARJASORBETTI
(pienet annokset neljälle tai isommat kahdelle)

250 g pakastettuja marjoja (edelleen jäisinä)
1 dl sokeria
2 valkuaista 
(pieni tilkka marjamehua) 

Mittaa aineet monitoimikoneen kulhoon/ ihan mihin tahansa kulhoon, ja kaiva sauvasekoitin esiin.

Käytä monitoimikonetta/sauvasekoitinta, kunnes ainekset sekoittuvat tasaiseksi massaksi. Halutessasi voit aluksi lorauttaa pienen tilkan mehua marjojen joukkoon.

Sorbetin voi tarjota heti tai pakastaa.

4 kommenttia:

 1. Oi nam, näyttääpä hyvältä! Kokeilin kerran yhtä sorbettia, mutta se ei ollut ihan niin hyvää kuin olisin halunnut. Täytyy kokeilla seuraavaksi tätä. Meilläkin niitä marjoja nimittäin vielä riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon ainakin tykännyt tästä, ja ihan tehokkaasti saa kerralla "hävitettyä" neljänneskilon marjoja. :)

   Poista
 2. Miunkin täytyy laittaa tää heti kohta toteutustestaukseen! Kuulostaa vallan ihanalta eikä tekemineen liian haastavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haastavaa tää on ainoastaan sille sauvasekoittimelle, jolla tätä survotaan. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!