torstai 17. toukokuuta 2012

Terassi kehittyy....


Täällä päin Suomea saatiin lumen sulamista ja kevättä odotella tovi, mutta vapusta saakka säät ovat suosineet täälläkin. Mekin olemme istuskelleet jo aika paljon pienellä terassillamme, yleensä juoden iltapäiväkahveja, mutta on siellä muutamaan kertaan jo ruokailtukin.

Terassi on (...kuten suurinpiirtein kaikki tilat meillä...) hieman vaiheessa. Ostin viime syksynä työkaverin ylimääräiset terassikalusteet, ja niiden myötä kaikki meni/menee uusiksi. Jouduin luopumaan parista säilytysratkaisusta että saimme sohvan mahtumaan, ja aiempina vuosina olleet tyynynpäälliset ja viime vuona hankittu matto eivät nyt oikein sovi muihin kalusteisiin. Meillä olisi varastossa terassikäyttöön sopiva ruskea matto, ja tyynynpäällisin huolisin ehkä jotain sinistä? Hm, miltähän se näyttäisi?


Olen pohtinut myös terassilla olevien liilojen ruukkujen maalaamista. Olin jo ostamassa kaupasta valkoista maalia, mutta sitten aloin epäröimään: samoihin ruukkuihin istutetaan aina talvikukat (kuva tässä, *klik*), ja onko se sitten aneemisen näköistä, jos ympärillä on valkeaa lunta ja meidän piristämään tarkoitetut talvikukkaset on istutettu valkoisiin ruukkuihin? Hm, voisihan siinä tietysti toisaalta lähteä hakemaan vähän romanttisempaa ja vaaleampaa tyyliä...

Kuvan oikeassa laidassa miehen nikkaroima ritelikkö. Jos siihen vielä kehittelisi jotain kasvamaan... 


Väriäkin voisi olla kiva saada, mutta mikä väri sinisten ja valkoisen lisäksi sopisi noihin uusiin pehmusteisiin? Punainen? 

 
  
Meidän piha on aikalailla postimerkin kokoinen, siihen mahtuu pieni kivikasa (kivikkokukille), pari kukkapenkkiä, pieni läntti ruohoa ja vapun jälkeen myös miun kirjahyllystä tekemäni kukkalaatikko. Innokkaasti istutin sinne jo vappuna ensimmäiset kukat, jotka olivat kyllä kylmänkestäviä mutta eivät kovin korkeita. Lisäksi meinasin hankkia matalan auringonkukan ja kokeilla johonkin koloon myös yrttejä. 


Kukkapenkeistä ei kauheasti kannattanut ottaa kuvia, niissä on vielä kovin mustaa. Toissa- ja viimevuonna istutetut narsissit sentään kukkivat ympäri pihaa.

Loppuun vielä kuva venyttelevästä Noasta ettei tästä terassivuodatuksesta tulisi pahaa mieltä :)

2 kommenttia:

  1. Teidän terassi näyttää ihanan kutsuvalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Pikkuhiljaa koetan nyt saada jonkinlaista väriäkin tuonne.

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!