sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Juhannus mökillä

 MUUMIPEIKON JUHANNUSRUNO

Pään painan ruohikolle
ja oion jalkojain.
En jaksa pohdiskella,
mä tahdon olla vain.

Sen viisaammat voi tehdä,
mä päivän kultaan jään.
Mä tunnen kaikki tuoksut
ja luonnon loiston nään.

Voi leikitellä mielikseen,
voi ottaa jättää paikoilleen
tai olla niin kuin luonnostaan
ja maata vaan.

Mä peikko siihen uskoon jään,
on maailmaa tää minkä nyt mä nään.

-Tove Jansson
Juhannusyönä
Juhannus oli erittäin onnistunut. Itikoita kyllä riitti, mutta äärettömän trendikäs terva-Off ja aina niin piristävät hyttyssavut pitivät ainakin valtaosan verenimijöistä loitolla. 
Käytiin kyläilemässä parissakin paikassa, saunottiin, pelattiin mölkkyä ja korttia, käytiin soutelemassa ja grillailtiin. Jonkin verran käytiin kävelemässä, mutta tällä kertaa pitemmät lenkit jäivät väliin. Ja juhannusaaton iltana käytiin ihastelemassa kokkoa kyläläisten ja parin muun mökkiläisen kanssa. 
Säätkin suosivat: aurinko paistoi joka päivä, vasta tänä aamuna alkoi sataa kun pakkailimme tavaroita kasaan. Kerrankin - yleensä meidän mökkeillessä on joko satanut tai uhannut sataa koko ajan.

Viimeksi kirjoitellessani kerroinkin, että meidän mökiltä on turha hakea mitään luksusta: sähköjä tai juoksevaa vettä ei ole, keittomahdollisuuden tarjoaa grillikota ja hotelli helpotuksena on perinteinen huussi (jossa oli taas ampiaispesä). Ekan mökkipäivän iltana kohotimmekin maljan vaivalloiselle mökkielämälle. Onhan se toisaalta rentouttavaa ja kuuluu mökkeilyyn, että asiat tehdään ajan kanssa, kynttilänvalo tuo tunnelmaa ja ulkohuussikin on (ainakin jonkinlainen) elämys... 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!