lauantai 16. kesäkuuta 2012

"Lähde Lappeenrantaan..."

Saatiin hautajaisia varten vieraita Hämeestä, mutta perjantaisten hautajaisten lisäksi ehdittiin tehdä kaikenlaista vähän hauskempaakin. Oltiin oikein kotikaupunkituristeja: kierreltiin kaupungilla ja syötiin jätskiä, käytiin ihastelemassa sitä Suomen suurinta hiekkalinnaa ja ajeltiin oikein katujunallakin katselemassa maisemia.

Tänä aamuna syötiin paikallisherkkuja, vetyjä kauppatorilla (kovin lappeenrantalainen huvi: missä muualla saa hyvällä omallatunnolla syödä grilliherkkuja aamulla kymmeneltä? "Kun eihän tää ole epäterveellistä herkuttelua, kun täähän on kulttuuriperinnettä!")  Lisäksi käytiin syömässä paikallisessa kiinalaisessa. Ruoka oli erinomaista, mutta lappeenrantalaisempi herkku olisi varmaan ollut kebab: väitän, että täällä on väkilukuun suhteutettuna eniten kebab-pitserioita Suomessa.


Hiekkalinnan vierestä löytyi myös leikkimökkikylä, jossa oli muun muassa Saipa-mökki. Miun lemppari oli kyllä ehdottomasti tuo vasemmassa alalaidassa oleva mökkerö - hiukan jo mittailin, että mitenköhän se mahtuisi meidän miniatyyripihalle.

Turistin leikkiminen kotikaupungissa oli kyllä oikein mukavaa.  Vielä olisi monia paikkoja, joissa ei näiden vuosien aikana olla käyty, mutta joissa käymisestä on aina säännöllisesti puhetta. Ehkä tänä kesänä käytäisiin edes jossain kotikaupungin museossa?

Hautajaiset menivät niin mukavasti kuin hautajaiset nyt vaan voivat mennä, aurinko paistoi ja kaikki sujui hyvin. Ennen hautajaisia käytiin vielä pyhävaatteissamme paikallisessa Dressmanissa ostamassa miehelle musta kravatti, ja myyjä oli lievästi huvittunut: "Laitanko pussiin vai otatteko heti mukaan?" Joo, otimme heti mukaan. Mitäpä tätäkään etukäteen hoitamaan, tuleepahan vähän jännitystä elämään.

Mukavaa kesäviikonloppua kaikille, ottakaa ilo irti kotonakin! :)

4 kommenttia:

 1. Kotikaupunki-turisteilu on hauskaa! Silloin tulee katsottua paikkoja ihan eri silmällä. Minä kierrätin viime kesänä muutamia italialaisia täällä Turussa ja tänä vuonna viemme yhten ystäväpariskunnan Raumalle turisteilemaan.

  Kravatti heti mukaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja on kyllä tosiaan kivaa olla jonkun ystävän vetämällä kaupunkikierroksella! Tulee nähtyä muutakin kuin keskustan ostoskeskus ja sen viereinen suihkulähde. :D

   Poista
 2. Täytyykin lähteä joku kaunis päivä hiekkalinna katsastamaan! Oonkohan ikinä käynyt Lpr museossa.. oman kunnan museossa sentään olen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon käynyt täällä museossa varmaan vaan kerran, silloinkin joidenkin markkinoiden yhteydessä. Pitäisi käydä kyllä kurkkaamassa, aina välillähän sinne pääsisi ilmaiseksikin.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!