tiistai 12. kesäkuuta 2012

Salamipiirakka

Leivonnassa pidän kaikkein eniten muffinien ja suolaisten piirakoiden leipomisesta: ne kun onnistuvat lähes poikkeuksetta. Ja suolaisen piirakan leivonnassa tulee monesti lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: sen jälkeen, kun sitä on syöty kahvivieraiden kanssa, jää siitä yleensä vielä seuraavana päivänä salaatin kanssa syötäväksi.

Tässä piirakassa oli maut kohdallaan, tätä pitää ehdottomasti tehdä toistekin. Ohjeen nappasin hienosta Open kahvila -blogista.



SALAMIPIIRAKKA

Pohj:a
3 dl vehnäjauhoja
150 g voita
2 rkl kylmää vettä
(itse laitoin lisäksi teelusikallisen Provencen yrtit -mausteseosta)

Täyte:
3 dl kermaa
2 munaa
4 dl rucolasalaattia pienittynä
1 rasia kirsikkatomaatteja
100 g salamia
1 dl juustoraastetta
1/2 tl mustapippuria


Sekoita pehmeään voihin vehnäjauhot ja vesi. Sekoita taikinaksi ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kerma ja munat kulhossa. Lisää muut täytteen ainekset. 

Kaada seos pohjan päälle vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Minäkin olen ihastunut suolaisiin piirakoihin. Viimeksi olen maistanut punajuuri-punasipulipiirakkaa, joka oli aivan loistavaa vaikken edes pidä punajuuresta tai punasipulista.

    VastaaPoista
  2. Se on jännä, miten jotkin yhdistelmät voi olla tosi hyviä, vaikkei kummastakaan yksinään pitäisi! :D Itse grillailin taannoin pekoni-vuohenjuusto-luumu -kääröjä, jotka olivat mielettömän hyviä, vaikka yleensä pidän vain tuosta vuohenjuustosta. :D

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!