sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Mutakakku kaakaojauheesta

Tein tässä eilen Hermannia, siis sitä ystävyyssokerikakkua. Olin omasta mielestäni tarkistanut ohjeesta, että olen varmasti lisännyt taikinaan kaiken tarvittavan, mutta kakun oltua puolisen tuntia uunissa muistin, että 3 desiä maitoa jäi lisäämättä. Kiva. Nyt kaakku maistuu lähinnä Saharalta. No, ehkä sen saisi tänään tarjottua pois mansikoiden ja vaniljajäätelön kanssa. 

Mutta tämän mutakakun miekin sain onnistumaan, muistin jopa laittaa kaikki aineet mukaan! Ja ainahan saa toivoa, että tää olisi edes hieman terveellisempää, kun levyllinen suklaata on vaihtunut pariin ruokalusikalliseen kaakaota....


MUTAKAKKU KAAKAOJAUHEESTA

2 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1½ tl vaniljasokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
155 g margariinia


Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon kaakao ja vaniljasokeri.

Sekoita joukkoon leivinjauhe ja vehnäjauhoseos.

Lisää lopuksi jäähtynyt rasva.

Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista uunin keskiosassa
175 asteessa 15-25 min, niin että kakku jää sisältä hieman tahmeaksi

Koristele halutessasi tomusokerilla

2 kommenttia:

  1. Voi eeei :D Taas herkkuja täältä suunnasta! Pakko kokeilla joskus! Kiitos hei näistä, mulla on ihan sairaan monta sun reseptiä kirjanmerkeissä odottamassa toteutusta :)

    VastaaPoista
  2. Täällä näitä herkkuja riittää. :D Miullakin olisi tuolla kasa reseptejä odottamassa toteutusta, mutta yritän leipoa vaan silloin, kun on vieraita tulossa: ei sitä muuten housunvyötäiset kestä. :P

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!