keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Viikonloppuna appivanhemmat kävivät kylässä ja tarjosimme vuohenjuustopiirakkaa - joka oli hyvää, vaikka itse sanonkin. Vinkkinä sen verran, että piirakka kannattaa leipoa edellisenä päivänä ja sitten tarjota hiukan lämmitettynä: maut ovat silloin paljon paremmin tasaantuneet.



  TOMAATTI-VUOHENJUUSTOPIIRAKKA


Pohja (pyöreä vuoka):
1 pkt ruisperunataikinaa
hiukan juustoraastetta
Täyte:
Vuohenjuustoa viipaleina
n. 2 dl auringonkuivattuja tomaatteja kuutioina
kaksi tomaattia kuutioina 
Päällys: 
1 prk (200 g) yrttituorejuustoa
n. 2 dl kermaa
2 munaa
1/4 tl mustapippuria
1 tl kuivattua yrttimaustetta (meillä Provencen yrtit) 
Painele sulanut taikina vuoan pohjalle, lisää vähän juustoraastetta.
Esipaista pohjaa 200 C, n. 7 min.
Valuta öljyä pois aurinkokuivatuista tomaateista. Sekoita  täytteen aineet ja lisää pohjan päälle. Kaada juusto-kermaseos päällimmäiseksi.
 Paista n. 15-20 min., kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen.

4 kommenttia:

  1. Ihana resepti. Valitettavasti en voi käyttää kun perhe ei oikein tykkää vuohenjuustosta. NYYH!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mites se meni, uusiin makuihin tottuminen vaatii useankymmentä maistamiskertaa. :D Mutta totta, ei sitä oikein viitsi tehdä kokonaista piirakkaa jos sen joutuu syömään yksin.

      Poista
  2. taas uusi herkun kuuloinen resepti, testiin joku päivä:)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!