maanantai 3. syyskuuta 2012

Viipurissa

Terveisiä Viipurista! Olin viikonloppuna yhden päivän bussi-laivaretkellä Viipurissa, edellisestä reissusta olikin aikaa jo yli kymmenen vuotta. Ja kai se kaupunki tässä ajassa oli vähän muuttunut.


Pyöreä torni

Aluksi katselimme kaupunkia pienellä kiertoajelulla. Aallon kirjastokin nähtiin, olen käynnyt siellä joskus muinoin, mutta olisi ollut hienoa käydä katsomassa sitä uudestaan. Valitettavasti kirjasto oli kiinni remontinjälkeisen siivouksen vuoksi.

Muistan Viipurin aika likaisena ja ehkä hiukan pelottavanakin paikkana. Keskustan alue oli kuitenkin siistiytynyt kovasti, ja vaikka oioimme välillä pikkukujiakin myöten, ei kertaakaan pelottanut. Tai noh, ehkä hiukan joitakin romahtamaisillaan olevia taloja katsellessa hiukan arvelutti kulkea ihan niiden vierestä.

Kävimme kauppahallissa ostoksilla. Karkinmyyjät tuputtivat maistiaisia, ja oi että, valtaosa suklaista olikin todella hyviä. Ostin kotiin viemiseksi kaksi isoa pussillista, ja toisen on mies jo melkein kokonaan syönytkin.


 Kävimme myös suuressa pellavakaupassa, jossa kankaita ja vaatteita olisi ollut melkein joka lähtöön. Hinnatkin olivat ihan edullisia.


Reippaina kävelimme myös Karusell -ostoskeskukseen (joka kylläkin vastasi enemmänkin meidän Prismaa). Matkalla kuljimme myös Viipurin linnan ohi ja näimme (jälleen kerran!) lemmenlukkoja. Viipurilainen rakkaus taitaa olla lujaa laatua, koska muutama lukoista oli aivan valtavia.

 
 


 Tuliaiskarkkien lisäksi ostin itselleni maatuskan. Ison mummon sisältä löytyy kuusi pientä mummoa lisää. Miulla oli maatuska lapsena ja pakkohan sellainen oli ostaa, varsinkin, kun noin nätti sattui kohdalle.
Yritin etsiä Viipurista matkamuistoiksi lasipalloa, mutta en löytänyt, vaikka kiersin varmaan melkein jokaisen matkamuistomyymälän tai sellaiseen verrattavan. Noh, ehkä seuraavalla reissulla sitten, mutt hiukan jäi kyllä harmittamaan.

4 kommenttia:

 1. Olen käynyt Viipurissa kolmisen vuotta sitten ja siellä oli silloin paljon katukauppiaita, jotka kävivät kimppuun ja myivät uppopumppuja (!!!) ja muuta. Pyöreässä tornissa oltiin syömässä ja ruoka oli ihan hyvää.

  Satunnainen lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uppopumppuja?? :D Meille ei tultu tyrkyttämään sellaisia, mukaan olisi lähtenyt ainoastaan yksi papparainen, joka mainosti, ettei tarvitse edes viagraa...

   Poista
 2. Söpö maatuska! Minullakin oli pienenä maatuskoja, kun isä toi niitä työmatkoilta. Pitäisikin etsiä ne ja laittaa esille joskus.

  Lemmenlukkoja on ilmestynyt tänne Turkuunkin. Voisi selvittää, mistä tapa alunperin on lähtöisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miusta lemmenlukot on herttaisia, ja niitä näkyykin nykyään melkein joka paikassa. Turkissa lomaillessa sellaisia ei tullut vastaan, mutta toisaalta, edellisestä reissusta on jo pari vuotta joten ehkä turistit ovat kuljettaneet rakkautensa merkkejä jo sinnekin...?

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!