sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Palsternakkapihvit


Mamma oli kasvattanut tänä vuonna palsternakkoja, ja nyt niistä pitäisi kehitellä muutakin ruokaa kuin aiemmin tuttuja palsternakkasämpylöitä. Mamma oli sitten bongannut ET-lehdestä erinomaisen palsternakka-fetapihvien ohjeen, ja mekin kokeiltiin sitä tänään. Ja ai jesta olivatkin hyviä, onneksi tein tupla-annoksen.

PALSTERNAKKAPIHVIT
n. 12 pihviä 

250 g palsternakkaa
1 omena
1 sipuli
150 g pehmeää fetaa
½-1 tuoretta chiliä
1 muna
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl korppujauhoja
mustapippuria 
(suolaa)

paistamiseen rypsiöljyä 

Pese, kuori ja raasta palsternakka ja omena. Silppua sipuli.

Lisää joukkoon murennettu feta, (silputtu chili, josta siemenet on poistettu), muna, jauhot ja mausteet. Turvota massaa 15 minuuttia. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää toinen muna.

Muotoile taikinasta pieniä pihvejä ja paista pannulla keskilämmöllä.

4 kommenttia:

  1. Heippa, täälläkin odotellaan pääsiäiseksi pientä. eka raskaus. mistä päin suomea sä kirjoittelet? oli kiva eksyä sun blogiisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin on aina hirmu kiva törmätä toiseen, jolla on laskettu aika samoihin aikoihin. :D Tekstiä tuppaa tulemaan täältä Etelä-Karjalasta, iloisten ihmisten kaupungista. :)

      Poista
  2. Palsternakassa on sellainen kiva yrttinen maku. Taidanpa josku kokeilla noita pihvejä.

    Vakkarilukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä, pihvit olivat oikein hyviä ja pehmoisia. :)

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!