keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Suklaacoocies / Sara La Fountainin keksit


Säännöllisen epäsäännöllisesti meillä leivotaan coocieseja - ne ovat helppoja, makeita, suklaisia ja rasvaisia, siis oikein sopivia herkutteluun ja kahvipöytään. Olen kokeillut näitä joskus muillakin resepteillä, mutta kaikkein parhaimman olen napannut Vaaleanpunaista hattaraa -blogista, jossa mainittiin keksien ohjeen olevan alunperin Sara La Fountainin.   

SARA LA FOUNTAININ KEKSIT(n. 35 isohkoa keksiä)

225 g pehmeää margariinia
2½dl sokeria
2½dl fariinisokeria
2tl vaniliinisokeria
2 kananmunaa
1½ dl kaakaojauhetta 
5dl jauhoa
1tl soodaa 

Lisäksi esimerkiksi tummaa, vaaleaa tai maitosuklaata,  pekaani- tai saksanpähkinöitä, M&M -karkkeja, ranskanpastilleja jne. 
(Itse käytin nyt viimeeksi 130 g valkoista suklaata, 100 g tummaa suklaata ja hiukan yli puoli pussillista ranskanpastilleja)

Vaahdota rasva, sokerit. Lisää kananmuna. Lisää kaakaojauhe, jauhot ja sooda.

Lisää pilkotut suklaat/pähkinöt ja mahdolliset karkit joukkoon. Käytä sekoittaessasi hyvin vahvavartista kauhaa tai lusikkaa, taikinasta nimittäin tulee jäykkää! (Kyllä, olemme katkaisseet yhden kauhan ja taittaneet yhden lusikan pilalle) 

Tee taikinasta kasoja pannulle: kasat leviävät sitten uunissa pyöreiksi.  Normikokoiselle leivinpannulle mahtuu yhdeksän tai kymmenen keksiä.

Paista 180 asteessa n. 10-12 minuuttia. Keksit saavat jäädä keskeltä pehmeiksi, pieni sitkeys on näissä "se juttu".


4 kommenttia:

  1. Nam! Näyttääpä hyviltä. Minun tulee ihan liian harvoin tehtyä keksejä itse, ehkä pitäisi kokeilla näitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä ihan tuhoja (= liian hyviä). :D Suosittelen siis lämpimästi, mutten liian usein leivottaviksi!

      Poista
  2. Kiitos hyvän kuuloisesta ja helposta reseptistä. Keksit on siitä hyviä, kun ei tule syödyksi liikaa makeaa kerralla.

    Herkkusuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä varsin makeita, riippuen tietysti taikinaan lisättävien suklaiden ja karkkien määrästä. Resepti on kyllä varsin vaivaton, kunhan muistaa käyttää tarpeeksi jämerää kauhaa...

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!