torstai 1. marraskuuta 2012

Amerikkalaiset suklaamuffinit (turkinpippurilla)

Olemme miehen kanssa kumpikin hurahtaneet ihanaan Vain Elämää -sarjaan - onko jollein muullekin päässyt käymään samoin? :D

Viimeksi sen katsomista varten tarvittiin jotain herkkua kahvin kanssa ja halusin leipoa jotain oikein suklaista. Pienen googletuksen jälkeen melkein yhtä suklaiseksi kuin mutakakku paljastuivat amerikkalaiset suklaamuffinit. Meillä sattui olemaan kaapissa pian vanheneva pussi turkinpippurirouhetta, joten käytin senkin jämät näihin muffineihin. Lisäksi halusin vähän luksusta arkeen ja tein muffineihin vielä kuorrutteenkin.

Ja ai että oli hyvää! Suklaista ja täyteläistä, mutta tuon kuorrutteen ansiosta ei kuitenkaan liian yliampuvaa. Näitä jäi vielä seuraavan päivän kahvivieraillekin ja hyvin tuntui maistuvan. Turkinpippurirouhe sopi näihin erinomaisesti (tietysti kaikki riippuu siitä, pitääkö esim. salmiakkisuklaasta kuten mie), mutta varmasti tään näitä joskus toiste ilman rouhettakin.


 AMERIKKALAISET SUKLAAMUFFINIT 
(12 todella isoa muffinia tai n. 18 pienempää) 

100 g margariinia
2½ dl sokeria
2 kpl kananmunaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoa
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
120 g Fazerin Sinistä maitosuklaata 
(n. 3 rkl turkinpippurirouhetta) 

Sekoita pehmeä rasva, sokeri, kananmunat ja maito. 

Sekoita kuivat aineet ja lisää ne pienissä erissä rasvaseokseen. Rouhenna maitosuklaa (ja mahdollinen turkinpippurirouhe) ja kääntele taikinan sekaan. 

Jaa taikina muffinssivuokiin. 

Paista 200 °C:ssa n. 20 minuuttia. 

Kuorrute 
80 g Fazerin sinistä 
n. 1 dl smetanaa 

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää smetana. Sekoita hyvin ja jaa kuorrute muffinien päälle.

Koristele halutessasi nonpareilleilla tai esim. turkinpippurirouheella.


4 kommenttia:

  1. Onpa hyvin nousseet nämä muffinssit! Minun suklaamuffinssit ovat aina lässähtäneet. Täytyy pistää korvan taakse tämä resepti. Minä kyllä varmaan jätän turkinpippurit pois, vaikka salmiakkisuklaasta pidänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miun muffinit lätsähti aina, kun käytin paperivuokia. Kokeilin kaverin vinkkiäkin ja laitoin kaksi vuokaa päällekkäin, mutta aina ne levähtivät. Silikonivuokien kanssa kaikki ovat nousseet, en tiedä, mikä taika siinä on?

      Poista
  2. Muffinit ovat siitä kivoja tehdä kun ei tarvitse vatkata mitään vaan sekoittaminen riittää. Sopii laiskalle.

    Vakkarilukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, siksi meillä leivotaankin usein muffineja. :D

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!