lauantai 10. marraskuuta 2012

Harmaata lastenhuoneeseen


ideakuva, kuten muutkin tämän postauksen kuvat

 Intohimoisena koti-ihmisenä olen tietysti alkanut jo miettimään lastenhuonettakin...

Meidän vanhasta makuuhuoneesta tulee siis lastenhuone. Siellä on seinissä harmaa tapetti, joka laitettiin seinään meidän muuttaessa tänne kaksi ja puoli vuotta sitten. Tapetti on siis oikein siistissä kunnossa ja miellyttää silmää, joten emme aio vaihtaa sitä. Muut jutut pitäisi sitten saada sopimaan tapettiin niin, että lopputulos muistuttaisi lastenhuonetta.


Mutta, blogin nimen mukaisesti, harmaa on iloinen väri ja meidän mielestä sopii lastenhuoneeseen ihan yhtä hyvin kuin mikä tahansa muukin väri. Tapetin lisäksi huoneeseen on siis suunnitteilla muutakin harmaata.

Värivaihtoehtoina olivat alunperin harmaa-musta-valkoinen-sininen -yhdistelmä (haluan painottaa, että meillä ei vieläkään ole mitään hajua tulokkaan sukupuolesta) ja harmaa-keltainen-musta-yhdistelmä. Itse olisin ehkä kallistunut siniseen (siniharmaa/kyyhkynsininen on miusta niin kaunis väri), mutta mies sai loppujen lopuksi päättää, ja häntä miellytti sinistä enemmän keltainen. Sillä mennään siis.

Idea harmaa-musta-keltaisesta lastenhuoneesta lähti Marimekon musta-keltaisesta Räsymatto -kankaasta:


Ja sitten kaivelin netistä ideakuvia.

 

Ja huomasin, että aika usein harmaaseen ja keltaiseen yhdistettiin norsuja.

 
 Mie tykkään selkeydestä ja haluan sitä myös lastenhuoneeseen. Samoin eri-ikäisiä huonekaluja ja sen kautta yhteneväisyyttä muun asunnon kanssa. Huumoriakin ja "lapsellisia" juttuja saa toki olla, mutta mie hermostuisin kikertävänkukertavien, iloisten nalleboordien ja värikkäiden mobileiden ja sammakoita pomppivien pinnasuojien keskellä. Virikkeitä lapselle, joo, mutta rajansa kaikella. Ja perushuonekalut tulevat olemaan mustia, valkoisia ja harmaita, silloin on helpompi tulevaisuudessa vaihtaa huoneeseen värejä ja tuoda sinne juuri meidän lapsen näköisiä juttuja. Verhoilla, matolla ja muulla saa sitten sitä keltaista sinne huoneeseen, ja ihan varmasti lelutkin tuovat sitä väriä.

Syytän hormoneja, mutta miusta tää on aika ihana

Hieman vain rasittavaa, kun miun osaksi tässä huoneen laittamisessa jää lähinnä suunnitella, maksaa ja pyyhkiä pölyjä. Kun mitään isoja huonekaluja en saa raijailla, tuoleilla ei kannata kiipeillä ja maalatakin saa vain vesiohenteisilla maaleilla - harmi, tykkäisin kovasti maalata kaikkea.

Milloinkohan ihmiset yleensä alkavat laittelemaan lastenhuonetta (jos sellainen siis tulee)? Tässä on taas olo, että olen (ollaan, mies ei ole paljon parempi) jälleen kerran liian innokas.  :D Ei meillä sentään mitään pinnasänkyä ole ostettuna ja kasattuna, mutta jotain pienempää on kyllä jo hankittu...

(Raskautta nyt hiukan yli puolet takana. Melkein samanlainen aika siis edessä, ja isomman mahan kanssa, voi iik!)


5 kommenttia:

 1. Norsut onkin aikas söpöjä!;) Ja nuo värit on kivat. Kaikkia niin hyviä ja erilaisia huoneita! Varmasti ihana päästä huonetta kuntoon laittelemaan, tai ainakin muita siinä ohjeistamaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehän oisin niin innokas että laittaisin kaiken valmiiksi HETI, mutta järki onneksi edes vähän toppuuttelee. :D

   Poista
 2. Ihania norsuja ja ihanaa, et siun hyvä maku säilyy hormoneista huolimatta :D Hitsi, miut alkaa ain hymyilyttää iha hulluna ku aattelen et teille tulee vauva :)

  Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en aina välillä tiedä, että nauraisinko vai itkisinkö, onneksi valtaosan ajasta tunteet on positiivisen puolesta.

   Kiva kuulla, mie luulin että nuo elefantit olisivat jo liian söpöjä. :D

   Poista
 3. Kyllä vauva tuolla viihtyy.

  Vakkarilukija

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!