torstai 8. marraskuuta 2012

Patongit


Meillä mies hoitaa pullien, sämpylöiden ja patonkien leipomisen: miun kärsivällisyys ei todellakaan riitä kohottelemisiin. Patonkeja miekin saatan sentään toisinaan saada aikaiseksi, ja niiden ohjetta en olekaan tainnut vielä tänne naputella talteen:


PATONGIT 

2.5 dl kädenlämpöistä vettä (lämpimämpää, jos käytät kuivahiivaa)
25 g hiivaa
ripaus suolaa
3 rkl öljyä 
5-6 dl vehnäjauhoja

Liuota veteen suola ja lisää öljy. Lisää jauhot ja hiiva. 

Vaivaa kiinteäksi. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä. 

Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. 

Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi. Kauli pallot yksitellen suorakaiteiksi ja kääri hiukan viistoittain tiiviiksi rulliksi. Halutessaan levyn sisään voi laittaa juustoa, pestoa, valkosipulia tms.

Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.

Paista 250 -asteisessa uunissa n. 7-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!