tiistai 13. marraskuuta 2012

Tallinnassa / Kumu ja Meriton Conference & Spa Hotel

Viikonloppuna lähdettiin ystävän kanssa ammattiyhdistyksen matkalle Tallinnaan. Reissun ohjelmaan kuului vierailu Viron taidemuseo Kumussa , lisäksi bussi kuljetti Martinmarkkinoille ja meillä oli runsaasti vapaata aikaa.

En ollut koskaan aiemmin käynyt Kumussa, mutta se oli hieno paikka. Museon eri kerroksissa oli taidetta 1700-luvulta tähän päivään. Jo itse rakennuskin oli näkemisen arvoinen.Me kävimme opastetulla kierroksella tutustumassa Muoti ja kylmä sota -näyttelyyn ja sen jälkeen kerrokseen, jossa oli tarjolla läpileikkaus virolaisen maalaustaiteen kehityksestä 1700-luvulta nykyhetkeen. Itse pidin erityisesti muotinäyttelystä, vaatteiden lisäksi oli mielenkiintoista katsoa videoita ajan uutisfilmeistä ja muotinäytöksistä. 

 Museoon jäi vielä useampi kerros nähtävää ja mieli tekisi mennä sinne joskus uudestaan. Koko museon näyttelyihin pääsisikin viidellä ja puolella eurolla, ja museoon pääsisi satamasta ja keskustasta näppärästi kävellen.  

Museokierroksen jälkeen me suuntasimme Rocca al Mareen kiertämään kauppoja emmekä lähteneet kovin ruuhkaisille Martinmarkkinoille. Emme kuulemma menettäneet mitään, samat tuotteet olisi saanut ostettua vanhasta kaupungistakin. Palasimme omin nokkinemme hotellille ja kävimme lauantai-iltana vielä Kristiine-ostoskeskuksessa, joka oli Roccaa jonkin verran pienempi mutta kyllä sielläkin riitti uusia liikkeitä.
Edessä vanha torni, takana uusi (Viru)

Sunnuntai-aamuna kiertelimme hiukan Vanhassa kaupungissa ja sitten Virukeskuksessa. Tarkoituksena ei ollut ostaa mitään, mutta kannoin kuitenkin Suomeen matkalaukullisen joululahjoja... Erityisesti Mark&Spenceriltä löytyi lahjapapereihin käärittävää.

Hotellinamme oli Meriton Conference & Spa , joka sijaitsi lähellä vanhaa kaupunkia ja vain noin kilometrin päässä Kristiine-ostoskeskuksesta. Hotelli oli todella siisti ja äärettömän rauhallinen. Itse emme kokeilleet hotellin kylpylän hoitoja tai ravintoloita, mutta kanssamatkustajat kehuivat sekä hintatasoa, laatua että työntekijöitä. Voisin oikein hyvin kuvitella palaavani tuonne uudestaankin, varsinkin jos aikeena olisi panostaa omaan ulkonäköön toisten joululahjojen sijaan.


Noh, ostinhan mie jotain itsellenikin. Kauan haaveilemani Dieselin Loverdose hajuveden. On se vaan niin ihana.

Edessä olisi tosiaan vielä kaksi Tallinnan reissua ennen joulua... Saattavat olla kovin erilaisia kuin tämä, kun matkaseurakin on eri. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!