perjantai 28. joulukuuta 2012

Haaste: Matkailijaprofiili


Joulunvietosta matkailun pariin! 

Joulu sujui erinomaisesti. Viikko tosiaan vierähti sukuloidessa eri paikoissa, valtaosa ajasta meni miun äidin luona: oli niin mukavaa, että loppujen lopuksi jäimme vielä ylimääräiseksikin päiväksi. Lahjoja saatiin ja annettiin, ulkoiltuakin tuli, ja ainakin syötyä suklaata... En varmaan kehtaa seuraavassa neuvolassa mennä vaa'alle... Tosin neuvolantäti on jo useampaan kertaan muistuttanut, että joulu on herkuttelua varten. Noh, otin sitten vinkistä vaarin. 

Mutta tosiaan. Syksyllä upeassa Tilaihme -blogissa (herranjesta, käykää nyt katsomassa niitä hienoja kuvia!) miua odotti matkailuhaaste - haasteesta on tosin jo tovi, mutta syytän vastaamisen kestämisestä joulu- ja kaikkia muitakin hommia. Enkä kyllä tiedä, kannattaako tän mahan kanssa käydä tätä haastetta tekemään, tulee vielä harmi kun käyn miettimään niitä matkoja, jotka toteutuvat vasta joskus hamassa tulevaisuudessa.


Haastan Ai Karkkii -blogin Karkkiksen ja Vaaleanpunaista hattaraa -blogin Amman tartuttamaan tähän. Olkaas hyvät. :) Ohjeistuksena siis, että ensin on laitettava lukijoille kuva-arvoitus ja sitten vastattava samoihin kysymyksiin, joihin mie tuolla alempana vastasin.

Alkuun kuva-arvoitus. Mistä tämä on? Oikein veikkaajalle on luvassa lämpimät onnittelut, laitan vastauksen muutaman päivän päästä. :) Vinkkejä ei nyt tipu, kuvasta löytyy niitä kyllä riittämiin.Ja sitten kysymyksiin:

Pelottavin lentoyhtiö, millä olemme lentäneetTurkish Airlinesin lento Helsingistä Turkin Antalyaan oli kyllä kokemus. Lennolla ei sattunut ilmakuoppia eikä mitään muutakaan pelottavaa, mutta henkilökunnan pari jäsentä vaikutti hieman humalaiselta tai muuten vain hiukan liian huolettomalta. Kuulutukset ohjaamosta olivat jotenkin epäilyttäviä, koneen ulko-oven kanssa vaikutti olevan jotain ongelmia ja koneen henkilökunta käyttäytyi esimerkiksi ruokia tarjoillessaan kuin pahaiset kakarat. Heidänkö olisi pitänyt rauhoitella ja avustaa meitä, jos kone syöksyy mereen tai joku matkustajista saa sydänkohtauksen? 


Suosikki matkakohde
Pariisi oli aivan ihana kaupunki, ja sinne jäi neljän täyden päivän jälkeen vielä aivan liikaa nähtävää. Sinne on ehdottomasti päästävä uudestaan. Vaikka kaupungissa oli joulun välipäivinä mielettömästi turisteja, kaikki toimi hienosti ja oli siistiä. 
Etelän lomakohteista olimme viihtyneet kaikista parhaiten Turkin Sidessä. Kaunis kaupunki, upeat maisemat merelle, sää suosii ja ruoka on erinomaista. Sinne olemme jo kerran palanneetkin, ja ehkä menemme vielä joskus.  
 

Maapallon laitamilla kaukana kiireestä ja hälystä


 Noh, kun ei ole koskaan asunut valtaisassa kiireessä eikä edes kovin suurissa kaupungeissa, ei ole oikein osannut kaivata pois hälystä. Tietysti joskus tulee kaivattua lapsuuden maisemia tai maaseudun rauhaa, silloin suuntaamme tuohon viidenkymmenen kilometrin päähän miun isän mökille nauttimaan laiturilla istuskelusta ja pitkistä metsälenkeistä. Siellä onnistuisi varmasti tekemään kymmenen kilometrin lenkin aamuin illoin näkemättä viikkoon yhtään ketään. 

Mieluisin matkaoppaamme


Pariisissa Top 10 Pariisi -kirja palveli meitä erinomaisesti. Se sisälsi tarvittavan tiedon nähtävyyksistä, kartat ja myös kivaa pientä extrainfoa. 

Myös Berlitzin matkaoppaat ovat olleet hyviä, sellainen meillä on ollut Riiassa ja Rodoksella. 

Seuramatka vai itsekseen

  
Pariisissa, Tukholmassa ja Riiassa olemme olleet täysin omatoimisesti, rantalomat olen varannut matkatoimiston kautta. Aluksi valitsimme seuramatkat varmuuden takia: vaikka tiesimme kulkevamme itsenäisesti kohteessa emmekä ole osallistuneet matkoillamme kuin tasan yhdelle matkatoimiston retkelle, on kuitenkin ollut helppoa ja mukavaa tietää, että opas on tarvittaessa saatavilla ja että lentokentältä on helppo päästä suoraan hotellille. Seuramatkojen rantalomat eivät edes ole olleet kalliimpia kuin jos olisi itse varannut lennot + hotellit, jos hyödyntää joko aikaisen varaajan edut tai äkkilähdön. 
 

 Pahin paikka mahataudin saamiseen


Mie sain vatsataudin Turkin Kemerissä, loman viimeistä päivää edeltävänä iltana, todella kuumana elokuun alun päivänä... Matka lentokentälle ilmastoimattomassa pikkubussissa, huonovointisena, kuumassa, kuskin painattaessa kaupungin kaduilla satasta, ei ollut mitenkään miellyttävää. Muutenkin etelän lämpimässä on ollut kurjinta sairastaa, lämpö ja sekaisin oleva vatsa ovat hirveä yhdistelmä. 

Ensimmäinen kulttuurishokki 


Varmaan se, kun ensimmäisellä Turkin matkallamme asiakaspalvelutehtävissä olevat miehet halusivat ensisijaisesti hoitaa asiat mieheni kanssa, vaikka meitä oli mukana kokonainen joukko naisiakin. Hotellin johtaja sanoi suoraan, ettei puhu minun kanssani, vaan mieheni (kyseessä oli niinkin suuri asia kuin jääkaapin vuokraaminen).  Vaikka tiesin tuollaisen olevan mahdollista, niin kyllä se hiukan hämmästytti. Tuollaisia miehiä on tosin Turkissakin tullut vastaan vain muutama. 

Muuten ollaan vältytty kulttuurishokeilta, olemme ilmeisesti kuitenkin niin avarakatseisia. :D 

Ulkomaille muutto  
Haaveilen siitä, että jossain kohtaa elämää saataisiin asua ulkomailla jonkin aikaa. Pysyvästi en muuttaisi ulkomaille (ja jos haluaisin jatkaa nykyisellä alallani, en oikein voisikaan), mutta esimerkiksi puoli vuotta tai vuosi vuorotteluvapaalla Pariisissa, Italiassa, Itävallassa tai jossain lämpimässä olisi varmasti upeaa. Jos tätä perheenlisäystä ei olisi tulossa, saattaisin kannustaa miestäni etsimään jatko-opintojen harjoittelupaikan ulkomailta ja lähtisin itse mukaan. 

Ja nyt syömään lisää suklaat.... Ei kun siis, aloittelemaan terveempää elämää! Asiassa eivät tosin auta joululahjoiksi saadut neljä suklaalaatikkoa ja yksi iso ja kaksi pienempää lootallista vihreitä kuulia: sukulaiset ovat ilmeisesti hyvin perillä siitä, millaiset herkut meillä maistuvat.

   

6 kommenttia:

 1. kiitos haasteesta, täytyy perehtyä lähiaikoina omiin vastauksiin. Sain vaan niin ison matkakuumeen jo näistä siunkin kuvista ;)

  jään tuumailemaan kuva-arvoitusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä. :) Täällä vaivaa jatkuva matkakuume, mutta toisaalta juuri nyt ei tekisi mieli lähteä mihinkään. Hassua.

   Poista
  2. http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/matkailu/ulkomaat/bulgaria/367234.jpg

   :)

   Poista
  3. Jee. :D Lämpimät onnittelut, kultaa ja kunniaa siis! :)

   Poista
 2. Jaahas, tämä onkin hauska haaste! Parhaan matkaoppaan tiedän ainakin jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, jään mielenkiinnolla odottamaan vastauksia. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!