torstai 13. joulukuuta 2012

Jouluisia kirjojaMeillä oli lapsena vhs-kasetti, johon oli nauhoitettu telkkarista tulleita jouluohjelmia. Sen katselu (useampaan otteeseen) kuului aina joulunalusperinteisiin ja muistan varmaan edelleen ohjelmien järjestyksen ja kaikki erityispiirteet ulkoa. Viime vuonna löysin valtaosan niistä myös youtubesta, miten olenkaan joskus kutsunut sitä täysin hyödyttömäksi palveluksi. :D


Kaikkein ihanin jouluvideon ohjelma oli ehdottomasti Camilla Mickwitzin Pieni enkeli. Pikkuinen enkelikoriste herää viimeisenä joulukoristelaatikosta rikkinäisen kuusenkoristeen ja tyhjän säästöpossun kanssa kun kaikki muut joulukoristeet on jo laitettu esille.

 

Ohjelma oli lumoavan kauniisti tehty ja olin tosi innoissani, kun pari vuotta sitten löysin kirjaston poistomyynnistä vain hiukan rakastetun Pieni enkeli -kirjan. Ja elättelen toiveita, että videokin olisi tallella äitillä tai siskolla?  Ainakin näin hormonipöllyissä olisi ihana päästä tunnelmoimaan.

Lumiukkoa meillä ei ollut jouluvideolla, mutta se tuli kyllä katsottua telkkarista joka vuosi. Tosin perheemme jouluperinteisiin kuului lähteä tiettyyn kellonaikaan mammalle jouluaterialle, joten lumiukon tarinoista jäi vuosikausiksi meillä puuttumaan pätkä hedelmänenien sovittelun ja joulupukin tanssiaisten välistä: jälkimmäinen pätkä nimittäin katsottiin joinain vuosina mammalla, mutta yleensä oli liian kiire joulupöytään.


Richard Scarryn kultainen Eläinten joulu -kirja oli äitini kirpparilöytö, mutta ihastuin, pyysin nätisti ja sain sen itselleni. Olin yrittänyt aiemmin ostaa kirjaa nettikirppiksen kautta, mutta se myytiin (tietysti) nenäni edestä. Tämäkin on aivan ihana kirja runoineen ja tarinoineen, vaikka siihen ei mitään lapsuuden joulumuistoja liitykään. 

Joulukirjat selasin kun vein ne töihin lainaksi, mutta yhtään joululaulua en ole vielä kuunnellut (ei kun nyt narrasin, kuunneltiinhan mie miehen kanssa Tiernapojat). Jospa joulusiivouksen yhteydessä sitten, ne kaksi kuuluvat yhteen.

Enää yksitoista yötä jouluaattoon. Kyllä sitä aikuinenkin jaksaa vielä innostua tästä!

2 kommenttia:

  1. Pieni enkeli on tallessa..Olisiko aattoillan vai joulupäivän ohjelmassa?Miä pistän sunnuntaina vähän joulua.Jouluruokaa tai teitä odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten kiva! Toivottavasti löytyy sellaiset vermeetkin, joilla katsoa sitä. :D

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!