maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulukuusi


"Oi kuusipuu, oi kuusipuu, ja lehväs uskolliset.... "

Tämä on nyt mustan tekokuusemme viides joulu ja joka vuosi olen kuusta kasatessani todennut, että "missähän tää kasataan ensi vuonna" - meidän muuttotahti kun on viime vuosina ollut hirmuinen. Nyt tätä kirjoittaessani muistin, että tänä vuonna en muutes sanonutkaan sitä! Hm, mitähän tämä tietää tuleville vuosille... 


Kuusi sai tänä vuonna uutta ilmettä (viime vuonna se oli tällainen), kun päätin toteuttaa suunnitelmani puna-valkoisesta joulusta ja ostelin viime vuonna ovelana alennusmyynneistä uudet kuusenkoristeet. Lisäksi kuuseen pääsi pari itsetehtyä enkeliä, reissuista kerättyjä matkamuistopalloja (saldo tällä hetkellä: viisi) sekä viime vuonna Tallinnasta ostettuja koristekäpyjä.


Sellainen kuusi tänä vuonna. Saas nähdä, kasataanko tuo ensi vuonnakin vai onko meillä silloin jo oikea kuusi. Luonnonkuusen huonona puolena tosin on, että sitä ei voi pitää esillä yhtä kauaa vaikka kuinka tahtoisi.

4 kommenttia:

 1. Kuusi tuo kyllä oikeanlaista tunnelmaa :) Meillä ei ole kuusta vielä koskaan ollut, kun olemme joulunpyhät ja usein vähän pidempäänkin vietelty kotipuolessa, kuten tänäkin vuonna. Ehkä ensi vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon laitellut kuusen jo useampana vuonna, vaikkei mekään olla kotiamme jouluaattona tai joulupäivinä nähty. Onneksi siitä voi nauttia näin etukäteenkin. :)

   Poista
 2. Musta kuusi on tyylikäs. Valkoisista tekokuusista pidän myös, mutta tämä musta yllätti. Eihän se ole ollenkana synkkä! Hyvä veto ostaa koristeet alennusmyynneistä.

  Meillä on nyt toista kertaa ihan luonnon kuusi. Viime vuonna lomat kotikotona jäi aika lyhyiksi, joten silloin se kesti hyvin. Saa nähdä miten tänä vuonna, kun lomaa on miehelläkin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkuusi olisi kyllä ihana! Se tuoksu kuuluu jouluun. Jos joskus päästään viettämään joulunpyhät kotona, niin tahdon ehdottomasti oikean kuusen meillekin.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!