perjantai 14. joulukuuta 2012

Piparimutakakku

Piparimutakakku tai piparimudcake tuli testattua pari iltaa sitten, kun halusin leipoa vieraille jo jotain vähän jouluista, mutta pari iltaa aiemmin oli jo syöty toisten vieraiden kanssa omena-kanelijoulutorttuja. Ohje oli helppo, kuten mutakakuissa yleensäkin, ja tuoksu suorastaan huumaava! Kakku jäi sopivasti keskeltä mudcakemaisen pehmeäksi ja tällä kertaa älysin tehdä sen ajoissa, joten kaikki sisältökään ei leikatessa valunut ulos.

Niin, oliko hyvää? Ihan älyttömän hyvää, tätä tehdään varmasti toistekin! Tällä kertaa söimme kakun ilman lisukkeita, mutta vanilja- tai pähkinäjäätelö sopisivat tähän varmaan erinomaisesti.

Jk. Onhan jo kai tullut selväksi, että meillä pidetään suklaasta? 



PIPARIMUTAKAKKU 

150 g voita
200 g talous- tai tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
3-4 tl piparkakkumaustetta
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl siirappia

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka.

Sulata voi ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sukanut.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste keskenään.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat, sokeri ja siirappi vaahdoksi.

  Kaada hieman jäähtynyt suklaas muna-sokerivaahtoon ja sekoita varoen. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi ja sekoita mahdollisimman vähän. 

Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi. Itse tarkistan oikean kypsyyden hytkyttämällä vuokaa reunoista: jos keskiosa hytkyy eikä ole vielä ihan kypsä, on kakku sopiva. Jos sisältö hytkyy melkein reunoja myöten, pitää kakun antaa paistua vielä pari minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!