maanantai 14. tammikuuta 2013

Helmikello ja tauluhylly

Tein sitten kellon

Aloin tekemään tätä kelloa jo ennen kuin meillä oli lastenhuonetta tai mitään tietoa koko vauvasta. Askartelukaappiani siivotessani löysin nimittäin kauhean kasan helmiä, joita olin joskus ostellut kirpparilta jotain projektia varten. Olin aiemmin nähnyt kaupassa Aarikan kellon ja muita sisustustarvikkeita, ja "siitä se ajatus sitten lähti"... Puinen kellotaulu, koneisto ja tarvittavat lisähelmet löytyivät askarteluliikkeestä. Maalasin kellotaulun valkoiseksi ja miua teknisesti huomatavasti lahjakkaampi mies kiinnitti koneiston. Sitten vain liimailin helmet liimapyssyllä - tai noh, ei se oikeasti käynyt niin helposti, helmien järjestyksen miettimisessä ja välien mittomisessa oli aikamoinen homma.


Meillä on tulevan lastenhuoneen taulut kaikkein suurinta lukuunottamatta aseteltuina taululistoille. Ajattelin, että se olisi järkevintä, kun esillä olevia leluja, tauluja ja piirrustuksia haluaa varmasti vaihdella ajan kuluessa ja lapsen kasvaessa.

Koska nyt huonetta laitellessa ei ole käytettävissä ollut huoneen tulevan asukkaan kuvia tai taidetta, on äidin pitänyt pitää huoli kehysten täyttämisestä. Mies avusti ja maalasi aikanaan kirppikseltä löytyneet muovikehykset, Ikean puukehykset ja vanhan taululistan:

 

 

Huomatkaa, ei norsuja! Vilkuttelevia nalleja tällä kertaa.

Ja muumimamma!


Muumimamma on itseasiassa astiapyyhe. Ikean kehyksistä oli jo aikaa sitten hukkunut pleksilasi, eikä sitä olisi tähän kyllä kaivattukaan: pingotin pyyhkeen (jota en ole kertaakaan raaskinut käyttää) kehyksen ja taustapahvin väliin ja tadaa, taidetta koteihin.


 

Jälkikasvumme huone alkaa pikkuhiljaa valmistumaan. Kiva, koska syyskuun jälkeen se on palvellut lähinnä varastona ja miua on ärsyttänyt enemmän tai vähemmän aina huoneen ohi kulkiessani. Vielä kun jaksaisi odotella niin kauan, että saataisiin tuohon huoneeseen se asukkikin.

8 kommenttia:

 1. Täytynee mun aloittaa kans toi vauvanhuoneen sisustusoperaatio :) ihania juttuja oot tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Mie aloitin huoneen suunnittelemisen jo kauhean aikaisin, se vain on ollut niin kivaa. :D

   Poista
  2. Vielä kun osaisin sisustaa neutraaleilla väreillä :( mutku en osaa :(

   Poista
 2. Onpa kello hieno! Ja varmasti aika paljon edullisempi kuin tuo Aarikan versio. Keltaiset krumeluurikehykset ovat myös hauskat. Ja Rolle-koirakin on päässyt hyllylle! Minulla oli myös tuollainen ja sen nimi oli tosiaan Rolle. Pitää kaivaa se joskus esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja ihan totta, kello tosiaan tuli itse tehtynä paljon halvemmaksi. Innoitus tuli Aarikalta, mutta en ole tarkoittanut tuota Aarikan kopioksi, joten annettakoon miulle anteeksi. :D

   Hih, "Rolle" on äitini kirppislöytö, ja onhan se aika ihana. :)

   Poista
 3. Heips!Ihana kello! Meilläkin taitaa olla puuhelmiä varastossa ja nyt kyllä iski pieni innostus askarrella niistä jotain.Kiitos ideasta!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!